ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Moderaterna: Miljöpartiet daltar med fuskarna

Metro · 31 Mar 2015
Uppdaterad 31 Mar 2015

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

REPLIK: Malin Karlsson (MP) skrev i Metro (16/3) att spärrarna i tunnelbanan borde avskaffas. Miljöpartiet verkar ha fått blicken dimmad av saudisk ökensand även i frågor som rör kollektivtrafiken, när de dammar av sitt gamla förslag om att ta bort spärrarna i tunnelbanan. När det prövades tidigare under rödgrönt styre minskade SL:s intäkter med cirka 5 miljoner kronor – på en enda station. Nu vill Miljöpartiet ta bort spärrarna på hundra stationer. Prislappen skulle bli därefter och notan vill grönvänstern skicka till dig som betalar för dina resor och till dig som betalar skatt. 

Varje år kostar fuskåkandet en kvarts miljard. För de pengarna hade SL kunnat köpa in 80 nya bussar. Och även om det minskat med runt en tredjedel innebär det fortfarande ett stort problem för SL:s ekonomi. Insatser för att minska fusket och tjuvåkandet är därför nödvändiga. Det görs genom att öka antalet biljettkontroller, särskilt i områden där det fuskas mest, samtidigt som de ska bli svårare att ”ryggsäcksåka”. Det ska dock alltid finnas trygg passering för de som har svårt att passera spärrar. Miljöpartiets linje är ett direkt hot mot en utbyggd och förbättrad kollektivtrafik. Det är oacceptabelt att fusk och tjuvåkande ska betalas av de som gör rätt för sig samtidigt som det motverkar att göra kollektivtrafiken ännu bättre.

Kristoffer Tamsons (M)

Trafiklandstingsråd

LÄS MER
Miljöpartiet: Skrota de meningslösa spärrarna i tunnelbanan
klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro