ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Moderaterna satsar på skolan

Mats Bengtsson · 30 Aug 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Gilbert de Wendel och Marietta de Pourbaix-Lundin är Moderaternas första två namn på fullmäktigelistan i Haninge.
Gilbert de Wendel och Marietta de Pourbaix-Lundin är Moderaternas första två namn på fullmäktigelistan i Haninge.Foto: Mats Bengtsson

– Den viktigaste politiska frågan för oss moderater är att få en bättre skola och barnomsorg i Haninge. Samtliga mätningar på nationell nivå visar att Haninge hamnar i bottenskiktet vad avser skolan och barnomsorgen, säger Gilbert de Wendel, oppositionsråd, och som toppar Moderaternas fullmäktigelista i Haninge.

- Vi vill att skolan ska förbättras genom att minska den centrala styrningen från både skolförvaltningen och politiker och lägga större ansvar och befogenheter direkt på skolorna. Kunskap och ordning ska vara helt prioriterade områden. Varje elev ska få den hjälp hon eller han behöver. Skolan ska få mera pengar.•• Varför ska Haningeborna rösta på just Moderaterna? – Därför att vi prioriterar och satsar på utbildning och arbeten istället för mera och höjda bidrag och friår. Det är det enda som ger varaktig trygghet och välstånd och skapar förutsättning för ett hållbart samhälle med god miljö och mångfald.10 MANDAT IDAG Efter valet 2002 fick Moderaterna 10 mandat, dvs. lika många representanter, i Haninges kommunfullmäktige. Hur många mandat de får efter valet vet inte de Wendel, men att man jobbar för att få ett ökat förtroende från Haningeborna och helt klart är att de vill en borgerlig majoritet (idag utgörs den politiska majoriteten i Haninge av Socialdemokraterna och Folkpartiet).MILJÖ OCH MÅNGFALD Förutom skolan och arbeten fokuserar Haningemoderaterna på miljö och mångfaldsfrågor. – Vi har tagit fram ett lokalt miljöprogram och tillsatt en särskild grupp för mångfaldsfrågor, för vi tycker att båda områdena är grunden för ett hållbart och bra samhälle, avslutar de Wendel.

klar

Artikellänk är kopierad

Mats Bengtsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro