ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Modern idrott är även ekonomi"

Ulrica Widsell · 6 Apr 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

"Modern idrott är även ekonomi" 
  – Ett drömjobb för mig är att jobba med sponsringsfrågor, säger Fredrik Essevad, 23, som snart är klar med en utbildning i sport management i Stockholm.
"Modern idrott är även ekonomi" – Ett drömjobb för mig är att jobba med sponsringsfrågor, säger Fredrik Essevad, 23, som snart är klar med en utbildning i sport management i Stockholm.Foto: Laura Canedo Pouso

I juni går andra kullen ut från Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH) i Stockholm som utbildats i sport management. I går arrangerades en seminariedag om den relativt nystartade utbildningen. – Modern idrott är också ekonomi, administration och marknadsföring, att sälja idrotten. Vi som går den här utbildningen har ett engagemang, intresse och kunskap om idrott som de flesta andra marknadsförare eller ekonomer inte har, säger Fredrik Essevad, som går sista terminen.SOLKLAR FRAMTID Utbildningen har tyngdpunkten på ledarskap, organisation, ekonomi och juridik. – Det finns solklart en framtid för det här, konstaterar Magnus Pehrsson, som arbetar som sportchef och tränare för fotbollslaget Sirius efter att ha avslutat sport management-utbildningen förra året.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro