ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mohammad slogs ihjäl – efter rykten om att han åt nötkött

Ida Gustafsson · 30 Sep 2015
Uppdaterad 30 Sep 2015
Indisk polis utreder nu vem som startade ryktet som ledde till att Mohammad Akhlaq (infälld) misshandlades till döds. 

Indisk polis utreder nu vem som startade ryktet som ledde till att Mohammad Akhlaq (infälld) misshandlades till döds.  Foto: All Over Press


Mohammad Akhlaq, 50, misshandlades till döds utanför sitt hem i byn Dadri i delstaten Uttar Pradesh i norra Indien. Orsaken var att det gått ett rykte i byn om att han förvarade och åt nötkött – något som är olagligt i delstaten.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt den 18-åriga dottern Sajida kom runt 100-tals personer till deras hem i byn Dadri, cirka 50 kilometer från New Dehli, i måndags kväll, skriver BBC.

– De anklagade oss för att ha nötkött hemma, de tog sönder våra dörrar och började slå min pappa och min bror. Min pappa släpades ut ur huset och blev slagen med tegelstenar, säger hon till The Indian Expresssom också skrivit om händelsen.  

Mohammad Akhlaqs skador blev så allvarliga att han dog. Hans 22-åriga son skadades allvarligt och vårdas nu på sjukhus. 

► LÄS MER: Indien kan utöka våldtäktsbegrepp

Sex personer som har kopplingar till dödsmisshandeln har gripits och polisen undersöker nu vem som startade ryktet. Dottern säger till Indian Express att hon hört att ryktet startat efter ett tillkännagivande från byns tempel. 

Dadri ligger i den indiska delstaten Uttar Pradesh som är en av flera stater som infört förbud mot dels att slakta kor men även försäljning och konsumtion av köttet. 

I Indien är frågan om slakt av nötboskap sedan tidigare, av religiösa skäl, en känslig fråga eftersom kon anses helig av hinduer. 

Familjen Akhlaq uppger själva att köttet de haft är lammkött. Polisen har tagit köttet i beslag och skickat det på analys. 

► LÄS MER: Frias från mord efter dödsmisshandel

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro