ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Möjligt mäta hastigheten mellan trafikkameror

Stockholm TT · 16 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Vägverkets generaldirektör Ingemar Skogö utesluter inte att enskilda åkeriföretag då kan beställa övervakning av hur deras chaufförer sköter sig när det gäller att hålla fartgränserna. -Det finns en sådan potential i systemet, säger Ingemar Skogö, som presenterade de nya tankarna vid trafikseminariet i Tylösand på onsdagen. Skogö framhåller att det inte behöver uppfattas som någon form av att "Storebror ser dig". Tvärtom understryker han att det är viktigt att ha trafikanterna med sig i de åtgärder som vidtas för att förbättra säkerheten på vägarna. -Detta måste balanseras så att vi inte kommer på kollisionskurs med trafikanterna, säger Skogö. Men ännu så länge mäter kamerorna enbart hastigheten vid respektive kamera, vilket gör att vissa bilister ägnar sig åt "kängurubeteende" och ökar hastigheten över det tillåtna mellan kamerorna.

Utöver de 700 kameror som nu håller på att installeras längs vägarna räknar Skogö med att det inom kort tillkommer ytterligare 50 och att det om ett par år ska finnas totalt 1 000 kameror för hastighetsövervakning.

Det finns bland annat ett intresse för hastighetsövervakning med kameror i en del kommuner.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro