ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Molly Sandén bränner SD-reklam i nya videon

Tomas Lundin · 1 Feb 2015
Uppdaterad 1 Feb 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Molly Sandén tar politisk ställning i sin nya video till låten Phoenix. I brasan kastas en Barbiedocka, ett paket cigaretter — och en broschyr från Sverigedemokraterna. 

– Jag vill egentligen inte gå in på politiska diskussioner. Men jag står för jämställdhet och alla människors lika värde, säger hon till Nöjesbladet.

I den nya videon, som precis haft premiär nu i helgen, är det en vuxnare och mer kontroversiell Molly vi ser. Texten handlar om att bränna alla demoner från förr och i videon har hon låtit fans kasta allt det de avskyr i ett bål. Antidepressiva piller, cigaretter och en SD-annons. Även om det inte är Molly själv som kastade in bladet har hon velat ha med det i videon och säter stå bakom aktionen. 

– Det är första gången jag berör ett politiskt ämne såhär direkt. Det är klart att det finns en risk med det, men den är jag beredd att ta. Alla har rätt att vara och bli respekterad för den man är, säger hon till Nöjesbladet.

Däremot kommer hon inte heller i framtiden engagera sig politiskt, säger hon. 

Henrik Vinge, pressekreterare för SD, vill inte se videon som SD-kritisk utan liknar broschyrbränningen med en fågel Fenix som reser sig ur askan. 

– Det är en intressant analogi till SD, säger han till Nöjesbladet.

Foto: TT
klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro