ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Molly Sandén om utlämnande musiken: Är jag inte helt ärlig kan jag lika gärna strunta i det”

Natalie Demirian · 4 Jun 2019
Uppdaterad 4 Jun 2019
Molly Sandén har precis släppt sin nya skiva och startat sin sommarturné.

Molly Sandén har precis släppt sin nya skiva och startat sin sommarturné. Foto: Linn Wexell


Ett år efter framgången med albumet Större” är Molly Sandén tillbaka med ny musik. Artisten fortsätter att öppna upp och blotta sina tankar och känslor kring det mest personliga i sina låtar. ”Jag försöker att berätta min story, för jag har kommit fram till att jag måste det”, säger hon till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Molly Sandén berättar att hon var nojig, rädd och tänkte ”vad fan håller jag på med” innan hon släppte det nya albumet ”Det bästa kanske inte hänt än”. Det är kanske inte så konstigt. Albumet, som har hyllats av både kritiker och fans, är hennes mest personliga hittills och hon sjunger bland annat om sitt uppbrott med exet Danny Saucedo. Något det har skrivits om en hel del den senaste tiden.

– Albumet är otroligt utlämnade och jag utsätter andra personer för att hamna i bruset utan att de har valt det själva, särskilt mitt ex. Det har aldrig varit min intention, att på något sätt kasta dåligt ljus på honom. Jag försöker att berätta min story, för jag har kommit fram till att jag måste det. Är jag inte helt ärlig kan jag lika gärna strunta i det.

Det har uppkommit en diskussion kring att du å ena sidan släpper ett väldigt utlämnade album om uppbrottet, å andra sidan är du trött på att få frågor om honom. Hur går dina tankar kring det?

– Så här är det. Jag har befunnit mig i en emotionell period och häromveckan började jag gråta under en intervju. Jag vill inte riktigt vara så skör utåt. Jag känner att jag har varit öppen och ärlig hela mitt liv och samtidigt försökt att berätta att det inte alltid är så lätt att vara just det. Det finns en människa bakom som får konsekvenser av det, och i det här fallet också mitt ex, av att jag pratar om honom och oss. Han har sin story och sina åsikter, jag vill inte ”äga” storyn bara för att det är jag som nu pratar och släpper musik, säger hon och fortsätter:

– Att det här albumet sedan handlar om en resa som inkluderar honom och om hur jag har förändrats under åren med honom … det innebär inte att det är fokus på honom, utan snarare att det handlar om vad som hände med mig och vad jag behövde bryta mig loss från i mitt beteendemönster. Det har varit viktigt för mig att förstå att jag inte sitter ihop med honom och min största egenskap är inte att jag är hans flickvän.

Foto: Linn Wexell
Foto: Linn Wexell

Albumet kom ut knappt ett år efter ”Större”, var tanken från början att släppa nytt så fort?

– I processen när jag skrev ”Större” skrev jag väldigt mycket. Jag började nysta upp det här med att jag inte mådde så bra i en lång period och att det bara blev värre och värre och till slut riktigt illa. Då började jag försöka reda ut vad det var som skavde mest och kom fram till en massa olika saker. Jag behövde reda ut vem jag är och vad jag vill. Där började jag sätta ord på vad jag kände, och det blev ”Större”-albumet. Sedan började jag mer och mer förstå att det faktum att jag aldrig har varit ensam har påverkat mig jättemycket. Vad äter jag till frukost, vilken tid gör jag det? Småsaker. Men jag behövde börja om. Jag har aldrig bott ensam. Att vara ikapp mig själv har underlättat mitt mående mycket.

Hur har det varit att vara ensam, hur är singellivet?

– Helt ärligt har jag inte hunnit känna på det så mycket, för jag har jobbat så mycket. Det har säkert varit en försvarsmekanism från min sida. Men jag trivs väldigt bra med att somna och vakna själv. Det här är min tid.

När vi pratade inför ”Större”-släppet sa du att du har mått ditt bästa och ditt sämsta inom loppet av ett år. Hur mår du i dag?

– Jag mår bättre. Men jag har märkt att det inte är en rak väg, det är inte ”steg för steg”. Ibland kan man ta tre steg fram och sedan tio steg tillbaka. Men jag är mycket mer tillfreds med känslan av att det är okej att inte må bra, att det kan vara skönt till och med, även om det låter konstigt. Med det jag menar med det är att jag försöker att välkomna de känslorna, för att det gör att man känner sig mänsklig.

Hur har responsen kring musiken varit hittills?

– Det har varit så rörande. Jag har varit emotionellt instabil på många sätt. Jag har varit nära till både riktiga tårar och glädjetårar den senaste tiden. Det var otroligt mäktigt att spela på Brännbollsyran. Vi stod i ett tält, så det kapslade verkligen in ljudet från publiken och vissa låtar sjöng de helt åt mig. Det är min stora kick i musiken, det mötet med publiken. Att jag helt plötsligt får kliva ut ur min bubbla och förstå att vi är många som har gått igenom liknande saker. Det blir lite som en rörelse, en otrolig vi-känsla.

Foto: Linn Wexell
Foto: Linn Wexell

Du har gjort en hel del intervjuer de senaste veckorna, har det varit någon fråga du känner har saknats?

– Kanske lite mer om formen på albumet. Jag har tidigare tänkt varje låt för sig. Men det jag har känt får inte plats i bara en låt. Därför känns det kul att kunna berätta hela den här historien som ett kortare album på 22 minuter istället. Jag rekommenderar verkligen att man lyssnar på den i ett svep.

Du slog igenom redan som 14-åring. Det känns, när man lyssnar på musiken, som att du har hittat hem nu. Känner du så?

– Jag tycker att det känns så. Men jag försöker passa mig från att säga så, för jag har känt den känslan innan och sedan ändrat mig …

… så om två år …

– Ja om två år kanske jag sjunger på engelska igen och har grönt hår, vem vet! Det är så svårt att säga. Men det jag kan säga är att jag för första gången i mitt liv försöker trivas med att jag inte riktigt vet vad jag håller på med, både med mitt artisteri och mitt privatliv. Jag bara kör. Sedan får vi se var det landar. Det känns spännande att inte veta.

pil
Molly Sandén

Ålder: 26 år.Bor: I Stockholm.Gör: Artist. Slog igenom i Junior Eurovision Song Contest 2006 och har tävlat i Melodifestivalen tre gånger. Släppte albumet ”Större” ifjol och har precis släppt det nya hyllade albumet ”Det bästa har kanske inte hänt än”. Släppte låten ”Rosa himmel”, cover på Jonathan Johanssons låt, till Netflix-serien ”Störst av allt”, i april.Aktuell: Med nya albumet och en sommarturné.

pil
Turnéplan

31 maj: Brännbollsyran, Umeå

4 juni: Bryggarbacken,Skellefteå

27 juni: Västerås Cityfestival, Västerås

28 juni: Lollapalooza, Stockholm

29 juni: Torsjö Live, Torsjö

4 juli: Sommartorsdagarna, Borås

5 juli: Sensommar, Sundsvall

6 juli: Summer On Festival, Båstad

12 juli: Furuviksparken, Furuvik

17 juli: Östersjöfestivalen, Karlshamn

19 juli: Åhus Beachhandboll Festival, Åhus

20 juli: Fallens Dagar, Trollhättan

25 juli: Kitteltältet, Piteå Dansar & Ler

1 aug: Arvika Hamnfest, Arvika

9 aug: Kalmar Stadsfest, Kalmar

23 aug: Liseberg, Göteborg

31 aug: Eksjö Stadsfest, Eksjö

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro