ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Molly Sandén: De höll på att skjuta in mig i koma”

Simon Krona · 9 Nov 2017
Uppdaterad 9 Nov 2017

Artisten Molly Sandén, 25, tog sin insulinspruta men glömde att äta sina mackor. När hon faller ner till golvet var hennes kollegor på väg att försätta henne i koma genom att ge henne ännu mer insulin, berättar hon i en ny dokumentär om diabetes.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 25-årige artisten fick diagnosen diabetes 2012, och hade länge svårt att lära sig leva med sjukdomen. Men efter några år valde hon att vara öppen med sjukdomen, och i finalen till Melodifestivalen 2016 visade hon upp sin diabetessensor på armen.

I en ny dokumentär berättar hon om hur hon var nära att hamna i koma. Hon jobbade i studion när hon tog en paus, tog sitt insulin men glömde att äta sina mackor.

Resultatet blev ett blodsockerfall som fick henne att falla till golvet.

– Jag minns så tydligt hur jag helt plötsligt under tagningen börjar känna golvet komma emot mig. Det kändes som att golvet reste sig, berättar hon i dokumentären ”Leva utan att dö – en film om diabetes”.

Trots att de ville väl reagerade omgivningen på helt fel sätt.

– Någonstans på långt håll hör jag någon viska ”insulin, vi måste ge henne insulin” varpå jag får panik. Jag tycker att jag skriker ”nej, nej, ge mig socker. Jag behöver socker!”

Lågt blodsocker, eller hypoglykemi som det också kallas, är ett tillstånd som kan vara livshotande om inte den drabbade snabbt får socker. Den drabbade kan bland annat bli yr, aggressiv och förvirrad. I Mollys fall hade det kunnat bli värre än så.

– Jag får berättat i efterhand att jag låg på golvet och skakade och bara viskade ”socker” medan de höll på att nästan skjuta in mig i koma med min insulinspruta för att de inte visste hur de skulle göra, säger hon i dokumentären.

– Insulinet som jag tar dagligen är både botemedlet och giftet på samma gång.

Utöver sin medverkan i dokumentären kommer Molly Sandén att uppträda på Diabetesgalan.

”Leva utan att dö – en film om diabetes” sänds imorgon torsdag den 9 nov kl 20-21 på TV3, Viafree och Viaplay

klar

Artikellänk är kopierad

Simon Krona
Simon Krona
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro