ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mor och dotter anhållna – ska ha beställt mord

Evelina Olsson · 24 Maj 2012
Uppdaterad 24 Maj 2012
Mor och dotter anhållna  – ska ha beställt mord

Mor och dotter anhållna – ska ha beställt mord


En mor och hennes 28-åriga dotter sitter anhållna misstänkta för att ha beställt mordet på den 48-årige baskettränaren på Kantatgatan i Malmö januari i år.

klar

Artikellänk är kopierad

Mordet var en felskjutning. Det är detta uppslag som polisen nu arbetar efter, bekräftade spaningsledaren Monica Olhed Hansson under gårdagens presskonferens.

– En känd kriminell man som bodde i samma trappuppgång var det tilltänkta offret, säger Monica Olhed Hansson.

Enligt Metros källor skulle mordet vara en hämnd för ett mord som inträffade i Malmö 1992. Mannen som mördades var far till den nu anhållna 28-åriga kvinnan. Polisen vill i nuläget inte kommentera detaljerna i utredningen.

Förutom den 28-åriga småbarnsmamman och hennes mor, som båda sitter anhållna på sannolika skäl misstänkta för stämpling till mord, sitter ännu en kvinna, född 1961, anhållen misstänkt för skyddande av brottsling. Polisen ville under gårdagen inte kommentera hur kvinnorna ställer sig till misstankarna.

Den misstänkte mördaren är en 28-årig Malmöbo som greps i mars i år. Han sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för dödsskjutningen. Den 28-åriga kvinnan har även tidigare varit misstänkt i ärendet, då för skyddande av brottsling.

Tvåbarnspappan och den uppskattade baskettränaren sköts ihjäl på gatan i närheten av sin bostad den 3 januari i år.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro