ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mord eller självmord – nu kommer svaret

Leif Oldenburg · 4 Jun 2012
Uppdaterad 4 Jun 2012
En 17-årig flicka hittades i torsdags död i ett skogsområde bakom sin gamla skola i Skärholmen.

En 17-årig flicka hittades i torsdags död i ett skogsområde bakom sin gamla skola i Skärholmen. Foto: Roger Vikström/Scanpix


Blev den 17-åriga flickan mördad eller valde hon att ta sitt eget liv? I dag kan svaret komma.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i torsdags morse som en privatperson hittade 17-åringens döda kropp hängande från ett träd bakom hennes gamla skola, Västerholms friskola i Skärholmen i södra Stockholm. Först trodde polisen att det handlade om ett tragiskt självmord – men ganska snart gjorde teknikerna fynd som ändrade brottsrubriceringen. Den rättsmedicinska undersökningen kan bli klar i dag. – Tills vidare driver vi en förundersökning om misstänkt mord. Obduktionen och den rättsmedicinska undersökningen har högsta prioritet och blir avgörande för fortsättningen, säger Peter Brottman, biträdande stationsbefäl vid polisen i söderort.

När flickans kropp påträffades hade ingen sett henne sedan hon skildes från sin pojkvän vid Alby tunnelbanestation i tisdags kväll. Enligt vissa uppgifter ska pojkvännen därefter ha fått ett sms från 17-åringen med orden ”Vi ses i nästa liv”.

För ett år sedan åtalades en anhörig till 17-åringen för att ha misshandlat henne flera gånger. Inför rättegången tog flickan tillbaka sina tidigare uppgifter, men den anhörige dömdes ändå till ett villkorligt straff.

Polisen har under helgen hört ett stort antal personer i flickans närmaste krets – däribland den person som dömdes för ett år sedan.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro