ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mördad – polisen struntade i larmet

John Lindblom · 21 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholmspolisen larmades av en granne när avrättningen i Skjutbanemordet ägde rum i höstas. Men länskommunikationscentralen (LKC) ignorerade samtalet från kvinnan, som skrek uppjagat om tre skott från grannens villaträdgård i Huddinge.Först två dygn senare anlände en polispatrull till brottsplatsen i Österhaninge. LKC:s märkliga bedömning framgår i den stämningsansökan som chefsåklagare Christer Ekelund lämnade in i fredags. Där åtalas en civilanställd operatör för tjänstefel sedan han underlåtit att skicka en polispatrull och inte underrättat polisiärt befäl om larmet. – Han arbetar kvar som operatör. Vad som händer nu när åtal väckts kan jag inte spekulera om, säger biträdande LKC-chef Mats Näslund.

Skjutbanemordet är nu överklagat till hovrätten. – Beklaglig polisiär prioritering. Däremot är det inte troligt att den bekjutne mannes liv hade gått att rädda, säger Catarina Lenter.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro