ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mördade 19-åringen ska ha hotats av expojkvännen

Patrick Ekstrand · 11 Sep 2013
Uppdaterad 11 Sep 2013

En man har gripits som misstänkt för mord på den 19-åriga svenska som på tisdagen hittades knivstucken utanför familjens trädgård i Den Bosch, Nederländerna.

klar

Artikellänk är kopierad

Den gripne 22-åringen är en tidigare pojkvän till den mördade svenskan, bekräftar en polistalesman för Metro.

Mannen är hemmahörande i staden Utrecht och greps i sitt hem redan på tisdagskvällen.

– Gripandet var odramatiskt, säger polistalesmannen Henri van Pinxteren.

Polisen har hört flera vittnen, bland annat en kvinna som säger att hon och hennes son såg mordet, och tre nya tips kom in efter ett inslag om mordet på den nederländska motsvarigheten till "Efterlyst".

– Men då var han redan gripen, säger van Pinxterer.

Enligt tidningen Omroep Brabant hade 19-åringen tidigare fått dödshot av expojkvännen, något hon ska ha berättat om för en lärare på sin skola i måndags, dagen före mordet. Enligt tidningen ska polisen har varit informerad, och om kvinnan ringde 112 skulle hon omgående kopplas vidare till polisen.

De uppgifterna ville dock inte van Pinxterer bekräfta för Metro.

En bekant till familjen beskriver den mördade kvinnan som tystlåten. – Hon var en helt normal tjej, mycket trevlig, säger mannen till Metro. – Hon levde ett normalt liv.

En av 19-åringens vänner har samma bild av henne. – Hon var vacker, intelligent och ambitiös och skulle aldrig göra en fluga förnär, säger hon till Omroep Brabant. 

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro