ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mördade kärleksrivalen på alla hjärtans dag

Petter Sundsten · 16 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

SVARTSJUKA. Först skickade Alla hjärtans dag-mördaren ett kärleks-sms till ex-flickvännen. ”När kommer honan tillbaka till hanen? Jag vill kämpa för dig. Har även läst unge werther. Puss”. Sedan mördade han kallblodigt rivalen – på Alla hjärtans dag. – Han hade förstört mitt liv, säger 27-åringen i förhör. I går åtalades en 27-årig man från Bålsta för mordet på en 33-årig psykolog. Det fruktansvärda mordet skedde strax efter klockan åtta på Nyköpings perrong – mitt i rusningstrafiken. 27-åringen plockade fram sitt avsågade kulgevär och sköt psykologen i ryggen. Då mannen låg på marken sa han ”Jävla hora”. Sen sköt han honom en gång till i ansiktet. För ett år sen träffade den åtalade mannen kvinnan på Stockholms universitet. Han ville att hon skulle hjälpa honom att plugga statistik. De blev ett par. Den 13 januari i år gjorde flickvännen slut och inledde en relation med den psykologen. Det gjorde 27-åringen galen av svartsjuka. – När hon gjorde slut tänkte jag att jag… eliminerar honom. Jag blev mer och mer förbannad och kunde inte släppa det. Han var roten till det onda, säger 27-åringen i förhör. Två veckor innan mordet köpte han mordvapnet: ett kulgevär av märket Carl Gustaf med avsågad kolv.

På Alla hjärtans dag, den 14 februari i år, bestämde han sig. På morgonen packade han ner geväret i en väska, blev skjutsad av sin pappa till Stockholms centralstation. Han åt på Mcdonalds och tog 07.05-tåget från Stockholm till Nyköping. Samma tåg som psykologen tog till sitt jobb. På tåget drack 27-åringen whisky. – Han funderade på att skjuta honom i vagnen, men beslöt att göra det på perrongen, säger chefsåklagare Anders Öjert. 8.08 anländer tåget till Nyköping. 27-åringen går fram till psykologen på perrongen som är fullt av pendlare. Han skjuter honom först i ryggen. Sen går han fram, säger ”jävla hora” och skjuter honom igen i ansiktet. Efter det lämnar han perrongen och går till Nyköpings lasarett. Där ber han receptionen ringa polisen som griper honom omedelbart. Rättegången inleds någon gång i mitten av april, efter att den rättspsykiatriska undersökningen av 27-åringen är klar.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro