ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mördade Maria höggs så att kniven böjdes

TT · 26 Nov 2012
Uppdaterad 27 Nov 2012
Mördade Maria höggs så att kniven böjdes

Mördade Maria höggs så att kniven böjdes


19-åriga Maria mördades med över hundra hugg med knivar och sax. Hennes lillebror misstänks för det brutala mordet. I dag börjar rättegången mot honom i Lunds tingsrätt.

klar

Artikellänk är kopierad

Kammaråklagare Magnus Larsson visade upp flera bilder från mördade Marias lägenhet — platsen där det brutala mordet begicks. Det rör sig bland annat om en blodbestänkt tapet och dörrkarm, blodpölar på golvet, en hårtuss och två blodbesudlade knivar. Under presentationen på storbildsskärm tittade den åtalade mannen ner i bordskivan framför sig.

– Ena kniven hade ett kraftigt böjt knivblad. Troligen har böjningen uppstått vid hugg mot kroppen, säger Magnus Larsson.

Enligt Statens kriminaltekniska laboratorium talar DNA-analyserna "extremt starkt" för att blodet kommer från den mördade kvinnan.

Telefonsamtalet mellan SOS Alarm och den misstänkte brodern spelades upp i rättssalen. 17-åringen berättade att systern skadats allvarligt av en okänd gärningsman som trängde sig in i lägenheten i Landskrona med knivar. Han sade också att systern uppmanat honom att ringa en manlig vän till henne — när han misslyckades att nå vännen ska han ha ringt SOS Alarm.

– Men rättsläkaren kunde konstatera att luftstrupen varit avskuren. Hon kan därför inte ha talat med brodern, säger kammaråklagare Magnus Larsson.

Bredvid mordoffrets kropp hittade polispatrullen två knivar och en frisörsax. Den ena kniven hade avbruten spets.

Strax efter klockan nio inledde åklagare Magnus Larsson sin sakframställan. Den åtalade brodern tycks följa med när Larsson redogör för mordoffrets bakgrund och berättar om beslag.

I sal 2 finns också Elisabeth Massi Fritz som biträder åtalet för mordoffrets syster.

Det var i våras som 19-åriga Maria mördades i sitt hem i Landskrona genom ett hundratal hugg med två knivar och en sax. På måndagsmorgonen inleddes rättegången i Lunds tingsrätt mot hennes 17-årige lillebror, som mot sitt nekande är åtalad för dådet.

Polis och åklagare har inte kunnat finna belägg för att det skulle vara ett hedersmord, men hedersmotivet kommer ändå att lyftas fram under rättegången, genom målsägandebiträdet till offrets syster.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro