ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mordanklagade ifrågasätter rättssystemet

Fredrik Beckman · 8 Jun 2012
Uppdaterad 8 Jun 2012
Mordanklagade ifrågasätter rättssystemet

Mordanklagade ifrågasätter rättssystemet


34- åringen påstår i rätten att polisen hade planterat dna. 40-åringen ville veta vad han verkligen var anklagad för. I går förhördes de misstänkta i Långaredsrättegången.

klar

Artikellänk är kopierad

– Tuffingar får behandlas tufft.

Så kommenterade åklagare Patrik Tilly gårdagens förhandling i rättegången mot de två män som misstänks för att ha rånmördat Torgny och Inger Antby i Långared utanför Alingsås.

– I min synvinkel sitter de och gör parodi på rättsprocessen.

Dagen hade då varit fylld av ordväxlingar mellan honom och de båda männen. 34-åringen ifrågasatte om dna-spår från honom till och med var planterade. Han hade ingen tilltro till svenska rättsapparaten.

Det är också han som den mesta bevisningen pekar mot. För att rikta uppmärksamheten bort från honom själv gick hans försvar i går ut på att misstänkliggöra ett av de kommande vittnena i rättegången, en man som bodde i samma lägenhet som 34-åringen i Bergsjön.

Bland annat hävdade han att han på en fest hört mannen och hans bror prata om ett kassaskåp. Mannen var också med den fiskehelg som 34-åringen tillbringade på lantbrukarparet Antbys gård i september.

De besökte då den familj som hyrde hus på Antbys gård. På den festen ska det också ha pratats om att Torgny och Inger Antby hade mycket pengar.

Åklagare Patrik Tilly tycker att alla 34-åringens förklaringar, allt från planterat dna till att han lämnat olika versioner om vad han gjorde på morddagen, är luddiga.

– Är man en oskyldig man som längtar hem till fru och barn i Polen så torde man leverera bättre svar.

När 40-åringen skulle vittna ifrågasatte han både vad han var anklagad för och hela processen. Till slut fick domaren avbryta honom och åklagaren fick ta över förhöret.

I går skulle förhören med båda de åtalade och två vittnen klaras av. Så blev det inte, i dag fortsätter förhören med 40-åringen. Vittnesförhören ska hållas längre fram, troligtvis den 13 juni.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro