ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mördaren passar in i profilen

Leif Johansson · 19 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Metro har undersökt 157 dödsskjutningar på skolor i USA

klar

Artikellänk är kopierad

USA. Cho Seung-Hui som sköt ihjäl 32 människor på universitetet i Virginia passar mycket väl in på gärningsmannaprofilen för skolmördare i USA.Han var, liksom den genomsnittlige gärningsmannen vid alla skolattentat, en ung självmordsbenägen ensamvarg som hade svårt att passa in i det sociala sammanhanget på skolan.

Metro har gått igenom157 dödsskjutningar på 44 olika skolor, under de senaste 14 åren, för att undersöka om det finns gemensamma drag mellan de många attentats-män som gång på gång slår till med besinningslösa dödsskjutningar på olika lärosäten världen över. Resultatet visar på många gemensamma drag hos skolmördarna. Urtypen är den ensamme, utstötte och retade skolpojken. Det som främst särskiljer honom från andra ungdomar med liknande problem är att han överreagerar fullständigt när han ska hämnas de påstådda oförrätterna, genom att skjuta vilt omkring sig. Fenomenet är amerikanskt. Dödsskjutningar på skolor utanför USA är sällsynta. 

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Johansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro