ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mördarna jagas över hela världen

Fredrik Beckman · 8 Nov 2011
Uppdaterad 8 Nov 2011
Här, på gården utanför Alingsås, mördades Torgny och Inger Antby den 19 oktober.

Här, på gården utanför Alingsås, mördades Torgny och Inger Antby den 19 oktober. Foto: Christina Blom


Polisen jagar två personer för dubbelmordet i Alingsås. Två häktades i sin frånvaro i går. Har varit här och jobbat och har antagligen flytt landet.

klar

Artikellänk är kopierad

I går häktades två personer misstänkta för att brutalt ha mördat Torgny och Inger Antby i Långared utanför Alingsås. Polis och åklagare är mycket förtegna kring utredningen, och det råder sekretess kring de misstänktas identitet. För Metro bekräftar polis att det rör sig om två män som vistats ett tag i Sverige och varit här för att arbeta. – Dem som vi har efterlyst har inte varit här flyktigt utan varit här en period i Sverige, säger Göran Arvidsson, polis vid grova brottsenheten i Borås. De två männen häktades på sannolika skäl misstänkta för mord, men de misstänkts också för grovt rån. I samband med dådet tog de parets kassaskåp. Polisen ska ha börjat misstänka de två männen när man släppte de två andra män, som inledningsvis satt anhållna misstänkta för morden. Att åklagaren Urban Svenkvist har krävt att deras identitet ska förbli hemlig beror på att de ska efterlysas internationellt. Och det är för att kunna göra det som han har begärt dem häktade. – De ska efterlysas internationellt. Då vill vi inte att de ska få reda på det, säger Urban Svenkvist. Utredningen som växer fram är mycket stor. Flera veckor efter dådet letar fortfarande tekniker bevis på gården i Långared. – Även om de här personerna grips kommer den här utredningen att ta mycket lång tid, säger åklagare Urban Svenkvist. – Det här är bland de grövsta brotten på många år i de här trakterna. Vi har gott hopp om att lösa det här, vi famlar inte i mörker.

”Räknar inte med motstånd”

Mordet på lantbrukarparet var antagligen inte planerat, och mördarna hade nog inte räknat med motstånd. Det menar Mikael Rying, kriminolog på Mittuniversitetet i Sundsvall, specialist på dödligt våld. – Den här typen av fall, mot äldre och under de här omständigheterna, återkommer en till två gånger per år, säger han. – Det brukar inte vara meningen att det ska bli ett mord. Gärningsmännen räknar inte med motstånd. Därför är ofta mordvapnet någon träpåk eller annat som finns till hands. – De som begår den här typen av brott är empati-störda. Offren binds och får munkavle. Inte sällan kvävs de när gärningsmännen har åkt och lämnat dem med tejp över ansiktet.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro