ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mordåtalad: Han slog och våldtog mig

Jonas Andersson · 14 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Mordet på Möllevångstorget misstänks vara hämnd

klar

Artikellänk är kopierad

Kvällen för dödsskjutningen plågades 45-åringen av minnen om hur han hade våldtagits och misshandlats. Men det var inte meningen att döda det 35-åriga offret, hävdar han.Den 45-årige mannen uppger att han hade blivit våldtagen i en källare Malmö. Han kände sig djupt kränkt när han höjde pistolen mot den man som han påstår hade förgripit sig på honom. – För vad du gjorde i källaren, sa han enligt vittnesuppgifter.

Sedan brann ett skott av och träffade hans 35-årige ovän i huvudet. Mannen avled dagen efter på sjukhuset. Kammaråklagare Jeanette Sprimont menar att 45-åringen avsiktligt kramade avtryckaren på pistolen.

Men detta tillbakavisade han själv när rättegången inleddes i går. 45-åringen hävdar att han bara ville hota offret och att det var av misstag som skottet gick av.  Han erkänner olaga hot och grovt vållande till annans död men nekar till mord. Han säger att han strax innan hade fått tag i pistolen genom att på toaletten övermanna en kompis till 35-åringen som han kände sig hotad av.

Under rättegången berättade 45-åringen i går att 35-åringen och några kompisar till denne hade misshandlat honom i en källare efter en natts vilt festande med knark och sprit på en ökänd svartklubb i Malmö.

Det var därefter som 35-åringen våldtog honom,  hävdar han. När åklagaren i sitt förhör med 45-åringen försökte klargöra närmare vad som hade hänt i källaren teg han först. Därefter fick han ett vredesutbrott. Han lugnade sig dock och började berätta om omständigheterna i källaren utan att gå in närmare på själva sexövergreppet.

Rättegången fortsätter i dag.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro