ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mordåtalade pojken tillbaka på gården

Metro-TT · 28 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
15-åringen vallades runt på gården. Det var första gången på drygt två månader som han var tillbaka.

15-åringen vallades runt på gården. Det var första gången på drygt två månader som han var tillbaka. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

  15-årige pojken vallades runt på gården – första gången på två månader.  Första rättegångsdagen över för pojken, som misstänks för mord på sin syster.Han vallades på mordplatsen, tittade på bilderna på det blodiga offret och lyssnade när åklagaren radade upp indicierna mot honom. Men efter första rättegångsdagen i Ystads tingsrätt är den mordåtalade 15-åringen från Vollsjö fortfarande orubbad.– Han har samma inställning som tidigare. Han förstår inte att någon kan tro att han haft ihjäl sin egen syster, säger pojkens försvarsadvokat Jörgen Malmunger. Pojken kunde hantera det troliga mordvapnet. Hans fingeravtryck har säkrats på kartongen som dolde systerns döda kropp. Hennes blod fanns på hans kläder. Dessutom är det känt att hon var rädd för sin lillebror. Men försvarsadvokat Malmunger sågar utredningsmaterialet. – Det här är inte amerikansk film. Biologiska spår behöver inte betyda vad de ser ut att betyda. Tekniker drar ibland förhastade slutsatser, sa Malmunger under rättegången i går.Den mordåtalade pojken var lugn och sansad, och såg sig nyfiket omkring i rättssalen. På eftermiddagen kom han tillbaka till gården, för första gången på över två månader, i samband med att rätten gjorde syn på brottsplatsen. – Det kändes bra för honom att komma dit, och han blev glad när han såg sin kanin, säger Malmunger.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro-TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro