ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mordbrand mot restaurang Prinsen

Sebastian Chaaban · 11 Dec 2013
Uppdaterad 11 Dec 2013
Restaurang Prinsen, på Mäster Samuelsgatan i Stockholm, har anor från 1897.

Restaurang Prinsen, på Mäster Samuelsgatan i Stockholm, har anor från 1897. Foto: Lotta Bergseth


Ett brandattentat har inträffat emot anrika Prinsen. En person ska ha kastat in ett brinnande föremål i restaurangen. "Ett vittne kunde släcka branden med en brandslang från ett garage", säger Sven-Erik Olsson vid polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Nordin, ägare för Prinsen.
Peter Nordin, ägare för Prinsen.Foto: Lotta Bergseth

Larmet om branden kom in 02.10 på onsdagsmorgonen. Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till restaurang Prinsen, med anor från 1897, på Mäster Samuelsgatan 4.

– Ett vittne såg hur en eller flera personer kastade in något föremål i restaurangen som började brinna. De kunde släcka branden med brandslang från ett garage i närheten, säger Sven-Erik Olsson, vid Stockholmspolisen länskommunikationscentral.

Inne i lokalen fanns en lokalvårdare vid attentatet. Personen ska dock ha klarat sig utan skador enligt polisen.

En förundersökning om grov mordbrand har inletts och polisen tekniker var på morgonen på plats och gjorde en brottsplatsundersökning vid restaurangen.

– Vi jobbar vidare med utredningen, i nuläget är ingen person gripen i samband med detta, säger Sven-Erik Olsson, vid polisen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Sebastian Chaaban
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro