ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Morddömd som rymde vid kisspaus fortfarande på fri fot

David Peterson · 12 Jul 2018
Uppdaterad 13 Jul 2018
Kristofers Kastellanoss, 25, har varit på rymmen sedan i förmiddags.

Kristofers Kastellanoss, 25, har varit på rymmen sedan i förmiddags. Foto: Google/Polisen


Kristofers Kastellanoss, 25, har varit på fri fot sedan i går förmiddag då han rymde från en fångtransport under en kisspaus utanför Laxå i Örebro Län. I våras dömdes han till 14 års fängelse för mord – nu jagas han av polisen. "Det är mycket allvarligt", säger Evin Cetin, som företräder offrets anhöriga i rättsprocessen.

klar

Artikellänk är kopierad

Larmet om att Kristofers Kastellanoss, 25, rymt från Kriminalvården kom till polisen vid 11.37 på torsdagen. Sedan dess har den nyss morddömde 25-åringen jagats av polisen.

– Vi söker i området och kommer att fortsätta med det under natten. Det är vildmark där och det kan vara så att han lyckats gömma sig på något ställe eller så är han inte kvar där, säde Jan Materne, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen, på torsdagskvällen.

En stor polisresurs söker efter mannen, enligt Materne.

– Det gäller att ha uthållighet. Är han kvar så kommer han ingenstans, säger han.

Det är oklart om mannen är farlig för allmänheten, enligt polisen.

– Vi vet inte hur han agerar om han blir trängd, säger Jan Materne.

Enligt Kriminalvården, som skulle föra rymlingen mellan en rättspsykiatrisk klinik i Göteborg till häktet i Sala, är det oklart hur han lyckades fly från personalen. Men enligt uppgift till Metro ska Kastellanoss sagt att han ville att fångtransporten skulle stanna så att han kunde kissa.

Kristofers Kastellanoss dömdes i tingsrätten i april till 14 års fängelse för ett brutalt knivmord i Tullinge, söder om Stockholm. Han har överklagat domen till Svea hovrätt och har suttit häktad i väntan på ny rättegång.

Vid rymningen var han iklädd Kriminalvårdens kläder, en grå t-shirt och avklippta byxor. Han är cirka 175 centimeter lång och har mörkt lockigt hår. Vid försvinnandet hade han handbojor på sig och var barfota.

”Mycket allvarligt”

Evin Cetin, som företräder offrets anhöriga i rättsprocessen, ser allvarligt på rymningen.

– Det är en person som är dömd för mord som haft möjligheten att rymma. Det är mycket allvarligt, säger hon och fortsätter:

– Vi följer händelseförloppet och polispådraget väldigt noggrant och avvaktar den särskilda utredningen från Kriminalvården. Där måste de skyndsamt svara på frågorna om hur det är möjligt att den här rymningen kunde äga rum.

Bekräftar inte kisspaus

Uppgiften om att mannen ville stanna för att kissa kan Kriminalvården inte bekräfta i nuläget.

– Nej, det är ingeting som jag vet något om, säger Emilie Wallsten, pressekreterare vid Kriminalvården.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro