ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Morddömde rymlingen efterlyses internationellt

Filip Joelsson · 14 Jul 2018
Uppdaterad 14 Jul 2018
Polisens sökande i Laxå avbryts. I stället breddar polisen sökandet inom landet och internationellt.

Polisens sökande i Laxå avbryts. I stället breddar polisen sökandet inom landet och internationellt. Foto: TT


Efter två dagar på flykt kommer den morddömde Kristofers Kastellanoss nu att efterlysas internationellt. Polisen tror ej längre att han befinner sig i Laxå-trakten, där han lyckades fly under en fångtransport.

klar

Artikellänk är kopierad

I förrgår rymde Kristofers Kastellanoss från Kriminalvården under en fångtransport. Enligt uppgifter till Metro bad Kastellanos personalen stanna transporten så att han skulle kunna kissa. Men under kisspausen försvann Kastellanoss in i skogen och Kriminalvården lyckades inte stoppa honom.

Sedan dess har han varit på fri fot, och i går, efter 30 timmars letande i Laxå där han försvann in i skogen, avbröts sökandet.

– Vi tror inte att han är kvar. Det vi får göra nu är att jobba bredare. Vi kommer att bedriva yttre och inre spaningen, sade Henrik Olars, polisens presstalesperson i Bergslagen, till Metro.

Efterlyses internationellt

Sedan tidigare har polisen gått ut med ett rikslarm, vilket innebär att hela Sveriges poliser tittar efter Kastellanos. Under lördagen kom besked om att man nu även kommer att efterlysa honom internationellt.

– Vi har ett rikslarm som ligger sedan dagen han försvann och under dagen kommer det även att gå ut en internationell efterlysning, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen i region Stockholm, till TT.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro