ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mordet på 13-årig flicka var planerat

Ylva Larsson · 26 Okt 2012
Uppdaterad 26 Okt 2012

Foto: Scanpix


Mordet på en 13-årig flicka i Täby var planerat, skriver Aftonbladet. När flickans föräldrar lämnat bostaden gick den 31-årige grannen till attack med en hammare - för att hon fört oväsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var den 1 september som den 13-åriga flickan blev mördad i en lägenhet i Täby i Stockholm. Enligt anonyma källor till Aftonbladet hade den 31-årige granne, som nu sitter häktad, delvis planerat mordet. Orsaken var att familjen och flickan fört oväsen under en längre tid. Grannen ska ha väntat på att föräldrarna skulle lämna lägenheten innan han slog till.

– Han gick sedan upp till hennes lägenhet och gav henne flera slag med en hammare, säger en poliskälla, till Aftonbladet. Därefter ströp han henne.

En granne hörde oväsen och larmade polis. När de anlände till platsen kastade sig 31-åringen ut genom fönstret på fjärde våningen. Han bröt ryggen och blev förlamad, enligt Aftonbladet.

Mannen ska ha haft psykiska problem tidigare, bland annat med att olika människor för oljud. Han sitter nu häktad och åtal ska väckas senast den 30 oktober. Han har medgett misshandel och vållande till annans död.

klar

Artikellänk är kopierad

Ylva Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro