ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mordhäktad IS-man misstänks ha huggit Örebrooffer i huvudet

Karl Enn Henricsson · 21 Aug 2018
Uppdaterad 21 Aug 2018
Advokat Johan Eriksson försvarar en av de män som misstänks för mord i Vivalla i Örebro i början av juli.

Advokat Johan Eriksson försvarar en av de män som misstänks för mord i Vivalla i Örebro i början av juli. Foto: Tobias Regell/Camera Link/Pavel Koubek/TT


I början av juli mördades två män i Örebro. En man med IS-koppling misstänks för mord. Enligt nya uppgifter ska han med ett vasst föremål” ha utdelat flera hugg mot offrets huvud. ”Det är ett väldigt trassligt ärende”, säger hans advokat.

klar

Artikellänk är kopierad

Två män dödades efter en skottlossning i stadsdelen Vivalla i Örebro den 3 juli.

Bland annat en man i 30-årsåldern misstänks för mord. Mannen ska tidigare ha rest till Syrien och anslutit sig till IS, Islamiska staten.

Och nu framkommer nya uppgifter om mordet han misstänks för. Han misstänks ha ”utdelat flera hugg med ett vasst föremål” mot ett av offren. Flera av huggen riktades mot offrets huvud, enligt dokument från tingsrätten.

Advokaten: Väldigt trassligt ärende

I samma dokument går att läsa att han ”medger att det föreligger sannolika skäl för misshandel”.

– Så här är det. Det är ett väldigt trassligt ärende på många sätt – det är säkert många inblandade, och av den anledningen så lämnar jag inga kommentarer mer än att han förnekar att han har gjort sig skyldig till mord, säger advokat Johan Eriksson till Metro.

Förra veckan kunde Metro berätta att ytterligare två mordmisstänkta, 22-årige Muhamed Murseli och 30-årige Ramadan Ramadan, var efterlysta via Interpol. Ramadan misstänks ”uppsåtligen ha berövat NN livet genom att tillsammans med andra rikta kraftigt våld mot NN samt sticka och skära denne”.

Under måndagen bekräftade åklagare Krister Peterson, som leder förundersökningen, att Murseli gripits på Balkan. Åklagaren försöker nu få honom utlämnad till Sverige. Ramadan är dock fortfarande på fri fot, enligt Krister Peterson.

Förhör med både häktade och andra

Nyligen kunde Metro berätta att morden fångades på film av en privatperson. Ramadan försvaras av advokat Lars-Erik Saltin, som meddelade att han inte hade varit i kontakt med sin klient, men sa:

– Jag kan i princip inte säga något. Men det är korrekt att det finns filmmaterial.

Totalt misstänks sex män för inblandning i morden, och det är oklart när åklagaren kan fatta beslut i åtalsfrågan.

I dokument till tingsrätten skriver Krister Peterson att ”det återstår en hel del utredningsåtgärder, bland annat omfattande forensisk undersökning hos NFC, och förhör med frihets- och icke frihetsberövande personer”.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro