ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Mordhäktade IS-mannens vädjan: Vill ha terroristen Akilovs advokat

Karl Enn Henricsson · 16 Jul 2018
Uppdaterad 2 Nov 2018
Den mordmisstänkte IS-mannen vill byta advokat till Johan Eriksson, som försvarade terroristen Rahkmat Akilov.

Den mordmisstänkte IS-mannen vill byta advokat till Johan Eriksson, som försvarade terroristen Rahkmat Akilov. Foto: IBL,TT


Mannen har kopplingar till terrorsekten Islamiska staten, och sitter nu häktad misstänkt för dubbelmordet i Örebro. Nu vill han byta advokat och önskar i första hand Johan Eriksson, som försvarade terroristen Rakhmat Akilov.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen, som är i 30-årsåldern, är häktad misstänkt för mord efter att två män dödades i samband med en skottlossning i Vivalla i Örebro. Han ska tidigare ha befunnit sig i Syrien och kopplas till terrorsekten IS, Islamiska staten.

Nu vill han byta advokat, och listar flera namn på stjärnadvokater.

Listan toppas av Johan Eriksson, som försvarade terroristen Rahkmat Akilov.

Mordhäktad om advokat: Han är trevlig och snäll

I andra hand vill han ha Thomas Olsson, som har arbetat med flera terrormål.Längst ner på listan finns Leif Silberskys namn.

Den misstänkte IS-mannens egen lista över önskemål på stjärnadvokater.
Den misstänkte IS-mannens egen lista över önskemål på stjärnadvokater.

I brevet inifrån häktet skriver mannen att hans nuvarande advokat är ”trevlig och snäll men det räcker ej. Har ingen tillit när det till ett så här stort brottsmisstanke”. Han hänvisar även till att han har ett litet barn och skriver vidare att ”vill verkligen få en bra chans till att uppfostra han. På grund utav det vill jag ha en advokat som jag har min tillit till”.

Tingsrätten har ännu inte beslutat om mannen får byta advokat. Den nuvarande advokaten skriver dock till tingsrätten att han inte har något emot att bli utbytt.

Säpo inkopplade

Tisdagen den 3 juli dödades två män i samband med en skottlossning i Vivalla. Förutom den IS-kopplade mannen sitter ytterligare tre män häktade misstänkta för mord.

Metro rapporterade nyligen om att Säpo har kopplats in.

– Det säkerhetspolisen gör i den här utredningen är att stötta polisen i vissa frågor, precis som vi gör i vissa andra utredningar. Det kan vi bekräfta, berättade Nina Odermalm Schei, kommunikationschef på Säkerhetspolisen för Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro