ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mordvittne misshandlades

Josefin Michanek · 19 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

RÄTTEGÅNG. Ett kvinnligt vittne i en pågående mordrättegång misshandlades i går svårt. Den 24-åriga kvinnan hittades skadad på gatan i Mälarhöjden i södra Stockholm.– Vi kopplar brottet till att hon har vittnat i mordrättegången, säger Ove Svantesson, stationsbefäl på Söder-ortspolisen.

Två män misshandlade kvinnan utanför bostadsområdet Klubbacken vid 17.30-tiden och försvann sedan från platsen med bil. Kvinnan misshandlades så svårt att hon fick föras med ambulans till sjukhus. 24-åringen var då knappt vid medvetande enligt polisen.– Misshandeln var grov men det är ingen fara för kvinnans liv, säger Ove Svantesson.

Den misshandlade kvinnan har vittnat – och ska vittna igen – i den uppmärksammade rättegången gällande mord på en 25-årig man på just Klubbacken under nyårsnatten i år. Mannen knivskars till döds och i samband med mordet skadades ytterligare tre personer. – En förundersökning om övergrepp i rättssak har inletts, säger Ove Svantesson.

I rättegången som startade under förra veckan står sju män åtalade; en man är åtalad för mord och de andra för bland annat mordförsök, medhjälp till mord och misshandel. I går var rättegångsdag och rättegången ska pågå i totalt elva dagar.     Under gårdagskvällen hade ännu ingen gripits för misshandeln.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Michanek
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro