ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Morgan inleder Popcorn

Sara Stolt · 31 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

FESTIVAL. I kväll invigs Popcornfestivalen med oproffsige reportern Morgan Pålssons ansikte. Hipp-hipp-gängets långfilmsdebut är inte orealistisk – inspirationen hämtades från SVT:s journalister.

En vanlig svensk komedifilm fri från svart humor och dolda budskap. Det är vad Anders ”Morgan Påhlsson” Jansson tycker att han och Johan ”Robert Flycht” Wester bjuder på när ”Morgan Pålsson – världsreporter” visas. – Egentligen hade det varit ett säkrare kort att göra en ”Hipp-hipp”-film. Folk vet vad de kan vänta sig av en sådan, säger Anders Jansson.

Radarparet hade fem olika filmidéer, men föll till slut för idén att Anders favoritrollfigur Morgan Pålsson skulle hamna mitt i en statskupp i ett litet afrikanskt land.Filmen spelades dels in i SVT: s lokaler dels i Jordanien.– Det var som att dra ut i krig förutom att ingen dog. Det är lite combatkänsla över filminspelningar, tycker Anders Jansson.

”Morgan Pålsson – världsreporter” gav Anders och Johan blodad tand – nu vill de göra fler filmer. De har delvis tagit pengar ur egen ficka för att kunna göra filmen om utrikeskorrespondenten som Anders älskar och beskriver som ”superstörig”.

Finns han i verkligheten?– Det skulle i så fall vara min brorsa. Fast när man har umgåtts med folk från SVT:s redaktion upptäcker man att det finns en och en annan som påminner om Morgan Pålsson.Filmen har biopremiär den 22 februari.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro