ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mörk start på påsken – en av årets värsta trafikhelger

Elina Bratt Lejring · 28 Mar 2013
Uppdaterad 28 Mar 2013
Under påsken är det många som ger sig ut på vägarna. Bilden har ingenting med artikeln att göra.

Under påsken är det många som ger sig ut på vägarna. Bilden har ingenting med artikeln att göra. Foto: Scanpix


Tågtrafiken har stått still på grund av en befarad dödsolycka i närheten av Skövde. En buss och en personbil har frontalkrockat i Åre kommun. Det blev en mörk start för påsktrafiken.

klar

Artikellänk är kopierad

Påsken är enligt Trafikverket en av de helger då flest personer ger sig ut på vägarna. Det leder ofta till olyckor och förseningar. Under eftermiddagen på skärtorsdagen hade fyra olyckor orsakat problem i trafiken.

Den första olyckan inträffade vid niotiden på skärtorsdagsmorgonen i på länsväg 1019 mellan Storulvåns fjällstation och orten Handöl i Åre kommun. En buss och en personbil frontalkrockade och enligt SOS Alarm fick minst en person föras till sjukhus. Enligt TT var det oklart hur många som befann sig i bussen. I bilen fanns en förare som enligt polisen tidigare under dagen skulle föras till sjukhus i ambulanshelikopter.

Dagens andra stora trafikstopp inträffade i närheten av Skövde. På grund av en befarad dödsolycka i Götlunda stod trafiken stilla på sträckan mellan Väring och Moholm under förmiddagen.

I Östhammar var det också problem i trafiken. Enligt Aftonbladet körde en färja in i kajen i hamnen i Öregrund, Östhammar. Färjan var lastad med flera bilar och en buss. Ingen uppges ha blivit skadad i olyckan.

Även på Orust inträffade en allvarlig trafikolycka under torsdagseftermiddagen. Enligt Aftonbladet kolliderade en lastbil och en personbil på länsväg 160 norr om Varekilstappen på Orust. Olyckan ska ha inträffat vid 13.30-tiden och två personer ska ha förts till sjukhus med ambulans. Vägen var vid 14.50-tiden fortfarande helt avstängd.

De flesta påskfirare beräknas befinna sig ute på vägarna under eftermiddagen på skärtorsdagen och förmiddagen på långfredagen. På annandag påsk förväntas vägar och tåg återigen vara fulla med resenärer. 

Läget i tågtrafiken ser enligt Trafikverket bra ut. Enda undantaget är att flera avgångar ställts in på grund av ett stort banarbete på Göteborgs central. För dig som reser med flyg ser det enligt Swedavia ut att flyta på bra. 

De farligaste vägarna är motorvägarna som går från Stockholm längs ostkusten samt vägarna mellan Stockholm via Dalarna till fjällen.

klar

Artikellänk är kopierad

Elina Bratt Lejring
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro