ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Morris är polis med känslor

Pontus Hammarlund · 30 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Samarbetet med verklighetens mordutredare i Philadelphia är en viktig källa till inspiration för Kathryn Morris när hon spelar Lilly Rush i tv-serien ”Kalla spår”.
Samarbetet med verklighetens mordutredare i Philadelphia är en viktig källa till inspiration för Kathryn Morris när hon spelar Lilly Rush i tv-serien ”Kalla spår”.Foto: Scanpix

Inget mordfall ska falla i glömska. Det ser Lilly Rush till. Metro har träffat ”Kalla spår”-skådespelerskan Kathryn Morris, 37, i London. Inför säsong 2 bytte kriminalserien plats i tablån. Det amerikanska dramat sänds sedan några veckor i Kanal 5 i stället för i SVT. – Kvinnliga poliser har sagt: ”Äntligen, det där är jag”, säger Kathryn Morris, som sedan inspelningsstarten 2003 samarbetat med riktiga mordutredare. – De säger att folk tror att alla kvinnliga poliser är ”butchiga” men att de i själva verket klär sig som Lilly. ”Jag försöker se bra ut och sminkar mig innan jag går till jobbet”, säger de. Samarbetet med verklighetens mordutredare i Philadelphia är en viktig källa till inspiration. Tv-serien har under flera år tillhört de populäraste på dramasidan i hemlandet.

•• Vad skiljer ”Kalla spår” från andra kriminalserier? – Jag tror det är sättet som man transporterar tittarna med hjälp av musik och tillbakablickar på det förflutna. Jag tycker det är ett väldigt bra verktyg att använda sig av när man vill tala om skuld, samvete, brott och känslor – de faktorer som är involverade i ett mord. Att använda tiden som en beståndsdel är briljant. – Dessutom tycker jag det är smart att använda en kvinnlig rollfigur. Det öppnar upp den känslomässiga aspekten. En kvinna kan hantera det emotionella området på ett säkrare sätt än en man, som riskerar att göra det löjligt eller mindre trovärdigt, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro