ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Möt mannen som bara betalar med mynt – till och med hyran

Patrick Ekstrand · 6 Jul 2014
Uppdaterad 6 Jul 2014

Det är lätt att glömma pengars värde, men inte om man bara släpar runt på en massa småmynt. En sydafrikansk man bestämde sig därför för att betala allt med bara mynt – samtidigt som han smygfilmar reaktionerna hos kassapersonal och dem bakom i kön.

klar

Artikellänk är kopierad

Han har bestämt sig för att bara betala kontant med mynt hela månaden och betalade till och med hyran med småmynt. Och för att slippa förledas i frestelse spärrade han sina kort så att han inte kan fuska hur gärna han än vill.

OneRandMan , som han kallar sig på Twitter, begärde att få ut hela sin förra lön i enrandsmynt – och det blev en rejäl hög med tanke på att en rand motsvarar omkring 60 öre. Och sedan började det månadslånga experimentet som ska få honom och hans följare att förstå hur mycket man spenderar utan att tänka på det när man användr plastkort.

► Pensionärer fast för storbedrägeri med enkronor

"Det var intressant att köpa lunch," twittrade han tidigare i veckan. "Inte bara jag behövde räkna mynten, utan även personen i kassan. De i kön var inte glada."

Hans flickvän är nog inte heller så nöjd, men älskar honom i alla fall tillräckligt mycket för att stå ut med det hela. "Övertalade min flickvän att hjälpa mig räkna. Det kommer att ta ett tag."

Han vill vara anonym – kanske av rädsla för hämndattacker från folk som har råkat hamna bakom honom i någon kö. Det enda vi vet om honom är att han är arkitekt. Och att hans byxor förmodligen håller på att hasa ner av tyngden i fickorna.

En månadslön i en-randsmynt.
En månadslön i en-randsmynt.Foto: Skärmdump
klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro