ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Möt Metros läsarlag inför Tough Viking

Linnea Holgersson · 12 Aug 2014
Uppdaterad 12 Aug 2014
Gustav Hugosson Här är de två lagen som ska mötas i årets sista lopp av Tough Viking på Djurgården den 30 augusti.

Gustav Hugosson Här är de två lagen som ska mötas i årets sista lopp av Tough Viking på Djurgården den 30 augusti.


Nu är Metros läsarlag uttagna för det tuffa hinderbaneloppet Tough Viking på Djurgården. Laget som ställer upp består av allt ifrån elithockeyspelare till extremsportare. En kille i laget har sprungit maran på Kinesiska muren, det är 6000 trappsteg,” säger tränaren Malin Bengtsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustav Hugosson 
  Fr vänster: Jimmy Sanberg, Mina Lilja Zwedberg, Robert Svensk, Annelie Alanko, Malin Zetterberg Anna Nordenstål, Peter Swedberg. På knä: Tränaren Brian Van der Brink
Gustav Hugosson Fr vänster: Jimmy Sanberg, Mina Lilja Zwedberg, Robert Svensk, Annelie Alanko, Malin Zetterberg Anna Nordenstål, Peter Swedberg. På knä: Tränaren Brian Van der Brink
Gustav Hugosson 
  Alex Blomster, Therese Jansäter, Jonathan Quanz, Anna-Viktora Lind, Sofie Näss'en, Tomas Kvapil, Micke Kritsotakis, Patric Gozzi. På knä: Tränaren Malin Bengtsson.
Gustav Hugosson Alex Blomster, Therese Jansäter, Jonathan Quanz, Anna-Viktora Lind, Sofie Näss'en, Tomas Kvapil, Micke Kritsotakis, Patric Gozzi. På knä: Tränaren Malin Bengtsson.
Gustav Hugosson 
  Enligt tränaren Malin Bengtsson är det allra viktigaste inte att vinna loppet, utan att de faktiskt klarar av utmaningen.
Gustav Hugosson Enligt tränaren Malin Bengtsson är det allra viktigaste inte att vinna loppet, utan att de faktiskt klarar av utmaningen.
Gustav Hugosson 
  Lagen kommer träna mycket kondition men också överkroppsstyrka.
Gustav Hugosson Lagen kommer träna mycket kondition men också överkroppsstyrka.
Gustav Hugosson
Gustav Hugosson

I 15 kilometer ska de två lagen springa loppet Tough Viking genom 21 hinder med eld, is och elektricitet. Metro har varvat två läsarlag bestående av 16 personer för att springa hinderbaneloppet på Djurgården den 30 augusti. Lagen består av allt ifrån extremsportare och elithockeyspelare till parkourproffs. – En kille i laget har sprungit maran på Kinesiska muren, det är 6000 trappsteg, säger en av Metros tränare Malin Bengtsson.

Hennes lag kommer träna mycket löprelaterade övningar, eftersom banan med sina 15 kilometer är väldigt konditionsmässigt ansträngande. – Jag träffade laget innan sommaren och satte igång dem med ett sommarprogram, de var förväntansfulla så det kan inte bli annat än bra, säger Malin Bengtsson.

I Metros andra lag tränar Brian van den Brink och han kommer träna mycket kondition med sitt lag. Han försöker förbereda dem mentalt inför loppet genom att träna på de specifika hindren. De båda lagen kommer träna två gånger i veckan, med frivillig träning däremellan efter ett program som tränarna har satt upp. – De är väldigt taggade på att träna med varandra. Jag har snarare fått bromsa in dem att inte träna för hårt för att de inte ska skada sig innan, säger Brian van den Brink.

Även om han märker att det finns en del nervositet i laget, är de inställda på att knipa en så bra plats som möjlig i tävlingen. Malin Bengtsson tycker dock att placeringen inte är det viktigaste i tävlingen. – Det handlar mycket om att utsätta sig för fysiskt och psykiskt smärta och överkomma det. Men så klart satsar vi på att vinna, säger Malin Bengtsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Holgersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro