ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Motion hjälpte efter cancern

Katarina Matsson · 18 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Gittan Engström tycker, precis som tre av fyra kvinnor som drabbats av bröstcancer, att motion har hjälpt henne att hantera sjukdomen. 

Gittan Engström tycker, precis som tre av fyra kvinnor som drabbats av bröstcancer, att motion har hjälpt henne att hantera sjukdomen.  Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Idrotten hjälpte Gittan Engström, 68, tillbaka till livet efter bröstcancern.– Jag mår bra för att jag motionerar, varken tumörer eller baciller har någon chans att slå till.Två dagar före julafton för snart 14 år sedan kände Gittan en rejäl knöl i ena bröstet. De sista julbestyren stod högst på listan, men dagen därpå ringde hon läkare och fick en tid på sjukhuset. Samma dag fick hon veta att hon hade bröstcancer.

Idrotten har alltid varit en stor del av hennes liv och i dag fylls dagarna av långpromenader, vattengymnastik och styrketräning. Även när hon gick på cytostatikabehandling försökte hon hålla i gång.Hon är övertygad om att motionen har hjälpt till att hålla henne frisk. – Det känns så skönt att kunna säga till andra kvinnor med bröstcancer att jag opererades för 14 år sedan – och jag lever. Det lyser i ögonen på dem, säger Gittan. 

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro