ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Motiv till skjutning: Hämnd för dubbelmordet

Johanna G Jimenez · 8 Sep 2013
Uppdaterad 8 Sep 2013

Hämnd är ett möjligt motiv till söndagens polisskjutning. Automatvapen kan ha använts vid båda skjutningarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Sven Alhbin, chef för länskriminalen i Västra Götaland bekräftar att det kan finnas samband mellan onsdagens skjutningar, då två män sköts till döds, och söndagens skjutningar mot två lägenheter på Sommarvädersgatan i Biskopsgården.

– I det här fallet kan vi inte utesluta samband. Det kan röra sig om någon form av hämndaktion mot onsdagens händelse, säger Sven Ahlbin.

Enligt Alhbin kan automatvapen ha använts vid de två skjutningarna. I söndagens skjutning ska en man på moped ha avlossat mellan fem och tio skott mot två lägenheter på Sommarvädersgatan.

– Det skulle kunna handla om någon form av automatvapen som använts vid båda skjutningarna. Vi ser vissa samband, dels mellan sättet det skjutits på och dels mellan platserna det skjutits, säger Alhbin.

Ingen person skadades vid skotten i lägenheterna. Personer som befunnits sig i lägenheterna har tagits in för förhör, enligt Ahlbin.

Ett tiotal poliser från Rikskriminalen, däribland utredare från Riksmordskommissionen, är sedan i torsdags på plats i Göteborg med anledning av den senaste veckans händelser. Nu förstärker polisen sin närvaro i Biskopsgården,

– Vi kommer att ha poliser i yttre tjänst i området dygnet runt framöver. Men vi blir inte bättre än det material som vi får in, säger Ahlbin, som ser en ökad risk för upptrappning efter söndagens händelse.

– Ett stort problem med den här typen av gängrelaterade uppgörelser är det tysta lokalsamhället. Vi vädjar till lokalsamhället att få in fler uppgifter.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna G Jimenez
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro