ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Motorola Atrix kan vara framtiden

Aron Andersson · 11 Okt 2011
Uppdaterad 11 Okt 2011

Foto: Pär Hugosson


Från Motorola kommer ett nytt teknikkoncept som förvandlar mobilen till bärbar dator. Konceptet är bra – men är marknaden mogen för den nya lösningen?

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Pär Hugosson

Förutom ett fånigt namn som för tankarna till modern tids kanske töntigaste filmtrilogi är Atrix faktiskt ganska tuff.

Det som i första hand utmärker mobilen från andra Android-lurar är möjligheten att omvandla den till en bärbar dator.

Det görs med hjälp av Lapdock, ett tillbehör som liknar en tunn laptop, men som inte kan göra någonting utan mobilens processorkraft. Tanken är att paketet ska ge dig två-i-ett: både en mobil och en bärbar dator. För att idén ska fungera krävs att båda kan köpas till ett rimligt pris.

Och Lapdock kostar faktiskt inte över 3 000 kronor, billigare än de flesta bärbara datorer. I kombination får du paketet för 7 000–8 000 kronor. Motorola har gjort ett bra jobb.

Men framför allt är det potentialen som är intressant med Atrix. Att bära med sig datorn, med sina högst personliga inställningar, i mobilen, för att sedan kunna koppla in var som helst, är en trend som fler tillverkare borde hoppa på.

Min förhoppning är att de kommer att göra det.

Fyra saker vi gillar med Motorola Atrix

1. Två-i-ett – Att Atrix är både en mobil och en bärbar dator är fantastiskt. Ibland tror jag till och med att jag skådat teknikens framtid. Datorn drar igång så fort du kopplar in mobilen.

2. Framtidsutsikter – Möjligheten att bära med sin mobil från hem till kontor eller på semestern, och var du än kopplar in den få tillgång till din egen privata dator, med dina inställningar, dina dokument, är naturligtvis så som framtidens teknik bör fungera.

3. Extra batteri – En av de stora fördelarna med Lapdock är den extra batteritiden. Vips behöver du inte oroa dig för att mobilen ska dö den klassiska smartphone-döden, före slutet av dagen.

4. Social mobil – Integrationen av sociala   medier på mobilens startskärm är inte unik, men välkommen. Jag känner mig ständigt uppdaterad så fort jag slår på mobilen.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro