ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Motorola säljer dåligt

TT · 22 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

FÖRLUST. Telekomtillverkaren Motorola räknar med förlust för årets första kvartal och sänker sin försäljningsprognos långt under den nivå marknaden räknat med. Sämre försäljning än väntat för mobiltelefoner anges som förklaring.– Detta är värre än jag väntat mig. De förlorar tonvis med pengar på telefoner, säger Edward Snyder, analytiker på Charter Equity Research. Han tillägger att Motorola nu måste släppa en ny uppsättning telefoner i en lägre prisklass och som drar in pengar på betydligt lägre nivåer.– Och det kommer att ta omkring ett och ett halvt år. Motorola, vars aktie tappat 30 procent av sitt värde på ett halvår, meddelar samtidigt att bolagets finanschef David Devonshire avgår och att en ny operativ chef, Greg Brown, har rekryterats.För att blidka ägarna aviserar Motorola samtidigt ett utvidgat program för återköp av utestående aktier.Nettoförlusten för årets första kvartal beräknas i den sänkta prognosen till 7- 9 cent per aktie. Omsättningsprognosen anges till 9,2- 9,3 miljarder dollar, vilket kan jämföras med den tidigare prognosen på 10,4- 10,6 miljarder dollar.

Analytiker hade inför onsdagens varning i genomsnitt räknat med en omsättning på 10,4 miljarder dollar enligt en Reutersenkät.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro