ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mountain Bird skapar musik för att bli kvitt panikångest

Emma Björkman · 22 Maj 2014
Uppdaterad 23 Maj 2014
Mountain Bird skapar musik för att bli kvitt panikångest I sommar hoppas Mountain Bird kunna spela på ett gäng festivaler. Men han vill också ha tid att jobba på ett större musiksläpp. – Det är så mycket på gång nu att jag bara ser framåt en månad i taget, säger  Adam Öhman.

Mountain Bird skapar musik för att bli kvitt panikångest I sommar hoppas Mountain Bird kunna spela på ett gäng festivaler. Men han vill också ha tid att jobba på ett större musiksläpp. – Det är så mycket på gång nu att jag bara ser framåt en månad i taget, säger  Adam Öhman. Foto: Ida Halling


Den 11 juni släpper Mountain Bird sin andra ep. Men redan på lördag kommer han att spela alla nya låtar live på Debaser Strand.

klar

Artikellänk är kopierad

Mountain Bird kommer inte bli förvånad om han ser tårar blänka till på publikens kinder på lördag. Det har hänt förut när han spelar sin känslosamma drömpop live.

– Ibland har folk sagt till mig att de började gråta när jag spelade och då har jag undrat om det var för att det var bra eller om det var för att det är så jäkla dåligt. Men jag antar att min musik väcker känslor, säger Adam Öhman, 22, som gör musik bakom artistnamnet Mountain Bird. Han började göra musik för att tackla sin ångest och sina panikattacker. Skapandet har fungerat som terapi. – När jag mådde som sämst var musiken ett sätt för att tömma tankarna och få ut all stress och ångest. Genom att förvandla känslorna till toner kunde jag få ut något positivt av det. Det har hjälpt hur mycket som helst, säger han. På lördagens konsert på Debaser Strand lovar han att spela hela sin kommande ep ”Cosmos II” som släpps den 11 juni. – Jag kommer att spela alla fem låtar på den och även ett gäng andra nya låtar. Jag är osäker på om de låtarna kommer att hamna på en tredje ep eller om jag ska satsa på att göra ett album som ska släppas under nästa år.

Mountain Bird har redan börjat plöja mark i England där hans musik väckt uppmärksamhet i brittisk radio. – Nästa steg blir att satsa på Schweiz och Tyskland. Det finns inget tak på motivationen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro