ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mountainbike populärast när Slottsskogsvallen ska rustas upp

Peter Löwendahl · 28 Okt 2013
Uppdaterad 29 Okt 2013

Mountainbike, parkour – och pulkabacke. Det var några av de förslag som kom in när göteborgarna bjöds in att tycka till om Slottsskogsvallen. Nu ska idéerna läggas ut på goteborg.se – även det ett förslag från göteborgarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter 100 år har Slottsskogsvallen en välbehövlig upprustning på gång. Samtidigt passar Idrotts- och föreningsförvaltningen på att ta en titt på området utanför själva idrottsanläggningen.

Förra veckan bjöds göteborgarna in att ta en titt på de förslag som finns, och komma med egna. Drygt 200 personer dök upp på träffarna.

– Vi har fått in runt 220 enkäter, där de berättar var de bor, hur gamla de är, vad de önskar mer av området och vad de gör där i dag, säger Axel Peterson, utvecklingledare på Idrotts- och föreningsförvaltningen.

LÄS MER: 100-åriga Slottsskogsvallen ska bli modern igen

Den omröstning som satt uppsatt bestående av 16 bilder på olika aktiviteter i området, där varje besökare fick välja ut två favoriter, vanns stort av mountainbike, men även motionsspår med belysning och utegym fick många röster.

– Sedan var det många ströförslag, allt från pulkabacke till idrottslekplats, även parkourbana var populärt. Det gav en bra hint om vilka aktiviteter som är populära, säger Axel Peterson.

Mot slutet av året ska förvaltningen presentera ett förslag för den politiska nämnden, och de som är nyfikna på det fortsatta arbetet kommer att kunna följa det på goteborg.se, även om det inte är klart när informationen är klar att presenteras där.

– Det är en direkt effekt av dialogen, så jag har inte frågat vår infostab än hur lång tid det kan ta, men förhoppningsvis ska vi få upp den ganska snabbt, säger Axel Peterson.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro