ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mp överens med regeringen i migrationsfrågan

Frida Sundkvist · 10 Apr 2013
Uppdaterad 11 Apr 2013
Miljöpartiet överens med regeringen i migrationsfrågan

Miljöpartiet överens med regeringen i migrationsfrågan Foto: Scanpix


Miljöpartiet och regeringen är överens och samarbetet i migrationsfrågan lever. "Det här är bara början", säger Maria Ferm (mp) till metro.se.

klar

Artikellänk är kopierad

Det har varit tuffa förhandlingar och Miljöpartiet har vid flera tillfällen hotat att överge samarbetet med regeringen i migrationsfrågan. Men på onsdagskvällen blev det känt att regeringen går med på Miljöpartiets krav.

– Det här innebär att vi äntligen får till en lagändring som innebär att fler barn får stanna. Vi har kämpat för att barn ska få en mer generös bedömning, säger Maria Ferm, migrationspolitisk talesperson på Miljöpartiet, till metro.se.

Det har varit tuffa förhandlingar om formuleringen "synnerligen ömmande omständigheter". Men nu ska innebörden för barn ändras till särskilt ömmande omständigheter. Överenskommelsen innebär även förändringar om verkställighetshinder för barn. 

– Det känns som att det här bara är början. Det är vikigt att samarbetet leder till konkreta förbättringar, säger Maria Ferm. 

klar

Artikellänk är kopierad

Frida Sundkvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro