ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mp slopar krav på att Sverige ska lämna EU

TT · 6 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Miljöpartiets medlemmar vill att partiet slutar kräva att Sverige ska lämna EU, enligt en omröstning som partiet har genomfört under september.

Nästan hälften av medlemmarna, 3 641 personer, eller 46,5 procent deltog i omröstningen, enligt de båda språkrören Peter Eriksson och Maria Wetterstrand.- Jag vill understryka att vi har ambitionen att EU-kritiken ska vara stark även i fortsättningen i miljöpartiet, sade Maria Wetterstrand vid en pressträff och tillade att det kommer att framgå av förslaget till valplattform inför EU-parlamentsvalet nästa år.

55 procent för att slopa kravet

Av de 3 641 medlemmarna som deltog röstade omkring 55 procent för slopat krav. Omkring 44 procent var för att behålla utträdeskravet — skillnaden var alltså drygt 11 procentenheter.- Jag och många med mig i partiet är besvikna över den här utgången, sade en av dem som kämpat för att ha kvar utträdeskravet, mp:s gruppledare i riksdagen Ulf Holm.Valplattformen ska diskuteras på partiets extrakongress om knappt två veckor, men medlemsomröstningen om utträdeskravet är beslutande.Maria Wetterstrand anser att valdeltagandet på drygt 46 procent, sett till antalet röstberättigade medlemmar, är mycket bra.Hon ser ingen större risk för en splittring av partiet, resultatet av medlemsomröstningen borde väga tungt anser hon.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro