ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

MP-toppar slår tillbaka mot Magdalena Andersson: "Iskylan har trängt långt in"

Björn Berglund · 2 Mar 2018
Uppdaterad 2 Mar 2018
Att be människor att inte hjälpa är "att blunda för verkligheten", skriver Maria Ferm (MP).

Att be människor att inte hjälpa är "att blunda för verkligheten", skriver Maria Ferm (MP). Foto: Aftonbladet/IBL


Finansminister Magdalena Andersson (S) uppmanade folk att sluta ge pengar till tiggare. Nu protesterar flera ledande miljöpartister. "Det kan aldrig vara fel att hjälpa den som sträcker ut en hand", skriver Isabella Lövin på Twitter.

klar

Artikellänk är kopierad

När Andersson talade i riksdagen på torsdagseftermiddagen sade hon sig inte tro på ett nationellt tiggeriförbud, men samtidigt avrådde hon från att ge till tiggare.

– Alla som ger till tiggare ska veta att man riskerar att bidra till människohandel. Vi har sett förskräckliga exempel på hur människor utnyttjas, sa finansministern.

Men uttalandet tas inte emot väl av hos några av regeringskollegorna i Miljöpartiet.

En av dem är Maria Ferm, MP-gruppledare i riksdagen och partiets talesperson i migrationsfrågor. I ett inlägg  på Facebook med udden riktad mot Magdalena Andersson skriver hon:

”Det är rekordkyla i hela Sverige. Mycket snö och många minusgrader. De som är allra mest utsatta är människor som inte har ett hem, som lever i enorm utsatthet och tvingas att tigga för sin försörjning. Att be människor att inte hjälpa de som är mest utsatta är att blunda för verkligheten och ett tecken på att iskylan har trängt in långt in i den politiska debatten.”

Även klimatministern och MP-språkröret IsabellaLövin slår tillbaka och skriver på Twitter:

”När iskylan slår mot Sverige är det viktigt att visa medmänsklighet. Ingen ska behöva tigga, men det kan aldrig vara fel att hjälpa den som sträcker ut en hand.”

Magdalena Anderssons utspel har lett till ”rejält dålig stämning” mellan regeringspartiet, slår Aftonbladet fast och hänvisar till källor med insyn.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Berglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro