ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

MP vill satsa 600 miljoner på unga

Leif Oldenburg · 4 Jul 2011
Uppdaterad 4 Jul 2011
Gustav Fridolin (MP) och Åsa Romson (MP) inledde viktiga Almedalsveckan i går. De vill satsa 600 miljoner kronor på att fler elever ska få fullständiga betyg från gymnasiet.

Gustav Fridolin (MP) och Åsa Romson (MP) inledde viktiga Almedalsveckan i går. De vill satsa 600 miljoner kronor på att fler elever ska få fullständiga betyg från gymnasiet. Foto: Scanpix


Gustav Fridolin och Åsa Romson öppningstalade i viktiga Almedalen på söndagkvällen. På tio år har veckan blivit en gigantisk opinionsmässa.

klar

Artikellänk är kopierad

Plats på komvux eller folkhögskola för elever som hoppat av gymnasiet. Fria studiemedel under ett år till unga arbetslösa som vill läsa in sina betyg. Miljöpartiet vill satsa 600 miljoner kronor på att fler elever ska få fullständiga betyg från gymnasiet. – Varje krona som vi lägger på skolan är en investering som vi tjänar in på sikt, sa Gustav Fridolin (MP) i Almedalen i går kväll. Fridolins och Åsa Romsons tal på öppningsdagen i går var deras viktigaste sedan språkrörsvalet på Miljöpartiets kongress i maj. På tio år har Almedalsveckan vuxit från ett sommar-kollo för politiker till en gigantisk opinionsmässa. – Under ytan knyts det kontakter som kan få stora spin off-effekter i den politiska världen, säger Dan Svanell som besökt Almedalen i drygt 20 år. Som journalist, lobbyist och nu som presschef för Socialdemokraterna.

Ingen rädd debutant

Analys av Janne Sundling, Metros politiske expert

När Gustav Fridolin premiärtalade handlade mycket om skolan. Många ser nog också Fridolin som den där duktiga eleven som brukar finnas i varje klass. Som brukar vara bäst utan att egentligen anstränga sig. Nu är konkurrensen tuffare. Han ska tampas med rutinerade partiledare. Men denne 28-åring är knappast nybörjare. Han stod i talarstolen på partiets kongress redan som tolvåring. Det präglar hans debut på den större politiska scenen. Det är ingen rädd debutant, utan en självsäker politiker som har sitt partis stöd. Han har chansen att på sikt bli nästan lika populär som Maria Wetterstrand.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro