ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mr Bean en miljöhjälte – återvinner alla skämt

Pontus Hammarlund · 29 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

ÅTERVINNING. Tio år har gått sedan sist men i princip allt är sig likt när mr Bean återvänder. Råbiffen är visserligen utbytt mot fransk skaldjursplatå och det är ingen saxofonist han dansar till för pengar på gatan. Utan en stereo. Men det är också den enda skillnaden. Rowan Atkinson borde vara en hjälte i miljökretsar med hänseende till hans förkärlek för återvinning.

– Jag försöker undvika det så mycket jag kan men det intressanta är att man faktiskt glömmer bort att man redan använt skämt. Jag kommer ihåg sådant nu när jag pratar med dig, säger han och medger att det är ett risktagande.

1997 kom ”Bean – den totala katastroffilmen” och förklaringen till att Rowan Atkinsons, enligt egen utsago, sista framträdande som mr Bean äger rum just nu är enkel.

– Jag vet inte om jag hade varit fysiskt kapabel att göra rollen om några år. Det är sannerligen inte lättare än för tio år sedan, säger han och berättar att det däremot finns planer på en uppföljare till ”Johnny English”.

”Mr Beans semester”, som har premiär i kväll, inleds med att huvudpersonen vinner en videokamera och en resa till franska Cannes. Ett antal missade tåg och bussar senare (jag tappade räkningen) står han öga mot öga mot filmens största behållning – Willem Dafoe i rollen som regissören Carson Clay.

Var det svårt att få med Willem Dafoe i filmen? – Det tror jag inte. Han är god vän med Simon McBurney som skrivit manus. Men det är modigt av honom och alla andra skådespelare att medverka eftersom mr Bean är en konstig karaktär att spela emot. Det sägs ju att man ska passa sig för att spela mot barn och djur eftersom de inte agerar rationellt. Det är samma sak med Mr Bean.

Historiskt sett finns det många komiker som fått problem med sin mentala hälsa och mer eller mindre tappat fotfästet. Är det något Rowan Atkinson tagit i beaktande?– Jag tror att jag är en individ med båda fötterna på jorden. Men om jag hade känt till hur många komiker som haft problem med depressioner och så vidare hade jag nog varit rädd för att hoppa på den här karriären. 

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro