ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mr. P – Alternativt julbord för lutfisktrötta

Carl Reinholdtzon Belfrage · 20 Dec 2012
Uppdaterad 20 Dec 2012
Mr. P – Alternativt julbord för lutfisktrötta Sugen på ett julbord som inte rättar sig i ledet? Mr. P:s julrätter spretar härligt åt alla håll.

Mr. P – Alternativt julbord för lutfisktrötta Sugen på ett julbord som inte rättar sig i ledet? Mr. P:s julrätter spretar härligt åt alla håll. Foto: Henrik Brunnsgård


Mr. P:s förstklassiga julbord är en smakresa med inspiration från hela världen. En modern och balanserat spretig upplevelse.

klar

Artikellänk är kopierad

En jorden-runt-charter i första klass för smaklökarna
En jorden-runt-charter i första klass för smaklökarna

Det är julbordens tid. Och det går inte att slå upp en tidning utan att formligen attackeras av aggressiv julbordsannonsering. Det är en djungel därute. En julbordsdjungel. Därför ska jag redan nu göra dig en tjänst, jag ska kora Göteborgs bästa julbord 2012: Och priset går till Thörnströms klassiska julbord på deras avskilda Privata Rum på Postgatan 2.

Toppråvaror behandlade på ett utmärkt sätt ger en gastronomisk upplevelse utöver det vanliga. Thörnströms Privata Rum är i särklass det bästa julbord jag har upplevt, men nu är tyvärr detta undantaget i en värld fylld av dåliga julbord, så jag ska i dag även presentera ett alternativt julbord för er som inte får bord på Thörnströms eller bara är trötta på prinskorvar, lutfisk och Janssons: den nyöppnade krogen Mr. P uppe vid Götaplatsen. 

Mr. P är en liten systerkrog till Fond, men där Fond är strikt nordisk så är Mr. P en lite enklare, ja bistro naturligtvis, med inspiration från världens alla kök. Från Asien till Frankrike via Spanien. Här hittar du det mesta. Jag, min flickvän och min mamma går hit dagen efter att vi just njutit ett stort julbord på Thörnströms för att testa en liten alternativ variant. 

Mr. P:s meny består av små, mellan och lite större rätter och vi bestämmer oss för att förvandla vårt bord till ett hav av pinchos och beställer in en mängd rätter såsom boquerones med rostad paprikamajjo och örtsalt (79 kronor), kycklingmousse med salvia, crostini, varma päron med ingefära och valnöt (109 kronor), vårrullar med friterade grönsaker och dipp (152 kronor), blandad svamp med bakad selleri med vitlökscreme och banyulvniäger (149 kronor) samt en jordärtskockssoppa med körvel, löjrom och rå lök (159 kronor).

Rätterna sticker iväg åt komplett olika håll smakmässigt, men är alla balanserade och skickligt och tryggt anrättade. Det är tydligt att kockarna här har rest och gissningsvis arbetat i olika världskök. Jag kan härleda svampen till Noma, boquerones till El Bullis Tickets och vårrullar med friterade grönsaker till Mission Chinese Food. 

Det här är riktigt bra matlagning till låga priser. Modernt, roligt och gott. Den enda besvikelsen var vårrullarna som kunde vara något sprödare. Rullar som viker sig i munnen är inte trevligt. Men på det stora hela bjuder jag mina smaklökar på Mr. P:s globetrottercharter vilken dags om helst. Det är det här eller Thörnströms julbord som gäller i år. Och gissningsvis i år framöver.

klar

Artikellänk är kopierad

Carl Reinholdtzon Belfrage
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro