ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

M:s kvinnoförbund kräver – unga föräldrar ska få hjälp att studera

Clarence Frenker · 27 Maj 2012
Uppdaterad 27 Maj 2012

klar

Artikellänk är kopierad

Metro har de senaste veckorna berättat om Stockholm stadsmissions arbete för att hjälpa utsatta barn i artikelserien ”Hjälp ett barn”.

Där beskrev bland annat Linn Franzén i Stockholm den byråkratisk fälla hon hamnade i när hon blev mamma vid 18 års ålder vilket resulterat i att hon inte kunnat avsluta sina studier. Nu kräver moderaternas kvinnoförbund i Stockholm en nationell handlingsplan för unga under 20 år som tvingas avbryta sina grundskole- eller gymnasiestudier på grund av föräldraskap.

– Vi har märkt att det här inte bara handlar om ekonomi utan också om hälsa, säger kvinnoförbundets ordförande Eva Solberg.

Hon har arbetat med förslaget det senaste året och har bland annat träffat ett 50-tal drabbade unga.

Förutom skola vill hon också att vård- och omsorg ska finnas med i ett tidigt skede – både för mammor och pappor.

– Vi vet att de här ungdomarna behöver hjälp. De kan inte göra någonting, varken skriva in sina barn på förskolor eller gå med dem till vårdcentralen, för att de är under 18 år. Det i sin tur gör att man inte kan få någon ekonomi eller bostad, säger Eva Solberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro