ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

MSB varnar för trollattacker inför kommunvalet

Valerie Kaspersen · 6 Mar 2018
Uppdaterad 6 Mar 2018
Psykologiskt försvar är en fråga för hela samhället, säger Dominick Swiecicki, omvärldsanalytiker på Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap.

Psykologiskt försvar är en fråga för hela samhället, säger Dominick Swiecicki, omvärldsanalytiker på Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap. Foto: IBL


Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap varnar för att troll kan komma att påverka även region- och kommunvalen.

klar

Artikellänk är kopierad

Partierna på lokalnivå måste själva skydda sig mot ryktesspridning och propaganda, enligt MSB. Nättroll kan försöka påverka riksdagsvalet, men också regions- och kommunvalen, rapporterar SR. Därför måste tjänstemän och politiker vara beredda.

– Psykologiskt försvar är en fråga för hela samhället, där måste andra myndigheter och kommuner vara medvetna om det här och kunna hantera det själva, säger Dominick Swiecicki, omvärldsanalytiker på Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap, till SR.

Det är sex månader kvar till det svenska valet och enligt MSB, som har sett påverkan på de lokala valen i USA, är det möjligt att nättroll kommer att försöka påverka debatten inför landstings- och kommunvalen även här.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro