ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

MSB varnar: Högsta brandrisken någonsin nu i helgen

Gustaf Larsson · 3 Aug 2018
Uppdaterad 3 Aug 2018
Arkivbild.

Arkivbild. Foto: IBL


Efter en sommar kantat av värmebölja och skogsbränder är det fortfarande hög brandrisk i Sverige. Nu varnar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap för den högsta brandrisken någonsin nu till helgen. "Stor fara för liv och hälsa", skriver MSB i ett pressmeddelande.

klar

Artikellänk är kopierad

Skogsbränder har rasat i stora delar av Sverige under sommaren. Och trots att kallare luft ser ut att vara på väg in över landet under helgen, varnar MSB för att brandrisken fortfarande är extrem – faktiskt högre än någonsin på vissa håll.

”Fara för liv och hälsa”

Det är framför allt mellersta och södra Sverige som varningen har utfärdats till. I ett pressmeddelande skriver MSB att brandrisken under helgen är av de högsta värdena som någonsin uppmätts.

”Prognoserna visar även på mycket starka vindar. Kombinationen innebär stor fara för liv och hälsa, då södra och mellersta Sverige är tätbefolkat”, skriver myndigheten.

MSB uppmanar nu allmänheten till stor försiktighet och att respektera rådande eldningsförbud.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro