ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

MSL efter Dreamhack Masters-vinsten: Stolt över min insats”

Simon Krona · 2 Sep 2018
Uppdaterad 3 Sep 2018

I semin blev de nollade på Dust2. I finalen tog de revansch på samma karta och vann med 16-1. Nu står North som vinnare av Dreamhack Masters Stockholm 2018.

klar

Artikellänk är kopierad

I semifinalen mot Mousesports förlorade North första kartan med 16-0.

– North är riktigt dåliga på Dust 2, skulle jag säga. Det är den huvudsakliga anledningen till att det hände, sa Mousesports-spelaren Robin ”Ropz” Kool efter matchen.

I finalen var det kanske inte så konstigt att Astralis valde just Dust2 som första karta. Men det skulle visa sig vara ett dåligt beslut.

Kartan slutade nämligen med 16-1 till North.

– I semin startade vi som CT och Mousesports bara rullade på och vi kunde inte göra någonting. Mot Astralis började vi på T-sidan och jag visste att om vi får en bra start och kan ta kontroll över lången så öppnades möjligheten att fejka den, säger North-awp:aren Mathias ”MSL” Lauridsen.

– Så vi fortsatte med snabba pushar och tog kontroll. Vi spelade perfekt på T-sidan.

Men precis som i semifinalserien vände det på andra kartan. Astralis vann med 16-6 på Train och tog matchen till en tredje och sista karta i form av Overpass. Den kunde North knipa med 16-11 i rundor.

– Det känns fantastiskt. Jag förväntade mig inte att vi skulle kunna slå så många bra lag. Att stå här med bucklan känns så overkligt, säger MSL.

Du bjöd på många fina plays, många skulle nog kalla dig ”King in the north” nu. Hur känns det?

– Jag försöker hålla fötterna på jorden, för om du bara tänker på hur bra du själv är så kommer det sluta illa. Men jag spelade bra. Jag är stolt över min insats efter 14 dagar med awp:n. Och jag är stolt över hela laget som har spelat så bra tillsammans.

klar

Artikellänk är kopierad

Simon Krona
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro