ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Mteor en dalande stjärna

Erik Mörner · 27 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

SMART TELEFON. Mteor är en riktigt smidig liten smartphone och den första i det här formatet som kombinerar Windows Mobile och 3 G.

Den första slimmade mobilen med 3 G och Windows klarar inte videosamtal, men så är det här heller inte vilken telefon som helst. Med Mteor riktar man in sig på affärsanvändarna och då är snabb uppkoppling för surf och mejl betydligt viktigare än möjligheten till videosamtal. Med Microsoft i telefonen har tillverkaren en genväg direkt in till företagen. Som användare märker man omedelbart att telefoner med Windows Mobile har en stor fördel genom att de synkar smidigt och problemfritt med kalender, kontakter och annat i datorn. Det mesta händer utan att man alls behöver lägga sig i.

Som system lämpar sig Windows Mobile ganska väl för musik och annat innehåll, men samtidigt som marknaden formligen översvämmats av musikmobiler kan man inte påstå att mobilerna med Windows under huven hållit samma takt. Dock märks en tydlig koppling mellan mediespelare i dator och mobil. Menysystemet i telefonen har fått inspireras av Windows, men är ändå ett helt eget system anpassat för mobilen. Bäst fungerar startskärmen där man enkelt har översikten med aktuella händelser och de senast använda programmen.

Jämför man Mteor med konkurrenternas senaste mobiler märker man att Windows Mobile sackar efter när det gäller både funktioner och enkelhet.

Det har egentligen inte hänt särskilt mycket med Windows Mobile de senaste åren, samtidigt som konkurrenterna tagit jättekliv. Till exempel Nokia och Sony Ericsson har haft fokus på telefoni och meddelanden, men de har också utvecklat nya funktioner som RSS i mobilen, förbättrade webbläsare och snabba lättanvända menyer. 

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Mörner
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro