ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

MTR tog över – fler skadade

Caroline Wetterborg · 28 Sep 2011
Uppdaterad 28 Sep 2011
Sedan MTR tog över driften i tunnelbanan har fler personer skadats.

Sedan MTR tog över driften i tunnelbanan har fler personer skadats. Foto: Scanpix


Antalet anmälda skador i tunnelbanan ökade med 60 procent sedan MTR tog över hösten 2009. MTR: "Vi ser allvarligt på det – vi har påtalat problemet".

klar

Artikellänk är kopierad

Hösten 2009 tog MTR över drift och skötsel av tunnelbanan. Sedan dess har antalet personskador i tunnelbanetrafiken ökat markant, mellan åren 2009 och 2010 med hela 60 procent. I år har trafiken på vissa linjer varit begränsad, ändå fortsätter personskadorna att öka, visar statistik från SL. – Det ser vi allvarligt på. Vi har bättrat på den interna rapporteringen för att vi lättare ska se vilka områden vi behöver bli bättre på, säger Rasmus Sandsten, presskontakt på MTR. Anmälningar från i år visar att många resenärer kläms och skadas i glasdörrsspärrar, ett problemområde som både MTR och SL känt till sedan spärrarna började bytas ut. Så varför har ni inte gjort något åt det här tidigare? – Vi har sett en ökning och påtalat problemet. Tillsammans med SL testar vi nu en modifierad variant av spärren, säger Rasmus Sandsten. SL, som har huvudansvar för säkerheten, menar att spärrarna kan ligga bakom den stora ökningen av personskador i tunnelbanan. – Vi har ingen officiell förklaring till varför siffrorna ser ut som de gör. Att det skulle vara MTR-relaterat har jag svårt att se, säger Jesper Pettersson på SL:s presstjänst.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Wetterborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro