ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Muf samlar in högerskor till Annie Lööf – Cuf: "Låg nivå"

Alexandra Andersson · 15 Jan 2019
Uppdaterad 15 Jan 2019
Benjamin Dousa är förbundsordförande för Muf som ligger bakom insamlingskampanjen.

Benjamin Dousa är förbundsordförande för Muf som ligger bakom insamlingskampanjen. Foto: Facebook/TT


Muf har startat en kampanj där de samlar in högerskor att skicka till centerledaren. "Om Annie Lööf äter upp dem eller återvinner dem får hon bestämma själv", säger Benjamin Dousa, förbundsordförande för Moderata ungdomsförbundet.

klar

Artikellänk är kopierad

2013 sa Annie Lööf till Expressen att hon hellre skulle äta upp sin högra sko – än att bli ett stödhjul till Socialdemokraterna. Efter förra veckans uppgörelse mellan S, MP, C och L har centerledarens drygt fem år gamla uttalande uppmärksammats på nytt.

Moderaternas ungdomsförbund har även startat en kampanj där man uppmanar människor att skicka in sina högerskor, som därefter kommer att överlämnas till Annie Lööf.

I skrivande stund har nästan 90 000 personer visat intresse för evenemanget. Enligt Benjamin Dousa, förbundsordförande för Moderata ungdomsförbundet, har över 100 skor lämnats in till förbundet, och fler skor väntas anlända med posten från olika delar av landet.

– Vi hoppas att det kommer in 500-600 i alla fall, säger han.

Planen är att förbundet ska lämna över högerskorna nu på fredag, i samband med statsministeromröstningen.

– Vi håller på att skissa på lite olika metoder. Vi kanske kör en hel del olika rätter – grillade skor eller sandaler med bröd, säger Benjamin Dousa.

En del har påpekat att Annie Lööf bara har lovat att äta sin egen sko – inte någon annans. Men det ser inte Benjamin Dousa som ett hinder.

– Vi tänker att vi hjälper henne på traven. Hon verkar inte så sugen på att äta sin egen sko, säger han.

Startar egen kampanj

Som svar på Muf:s kampanj har Cuf nu startat en egen, där de lovar att inkommande skor kommer återvinnas eller skänkas till behövande.

– Framför allt tycker vi att det är tråkigt att man har så pass låg nivå i den politiska debatten. Men skor ska ju inte bara slängas – därför har vi startat vår kampanj eftersom att vi tycker att det är viktigt att vi återvinner materialet. Vi har faktiskt fått in en del par också, och de kommer vi att skänka till människor som behöver dem, berättar Evelina Reuterfors, andra vice förbundsordförande för Cuf.

På kritiken om att insamlingskampanjen håller låg nivå svarar Benjamin Dousa att det snarare är den politiska uppgörelsen mellan S, MP, C och L som är låg.

– I grund och botten tycker jag att det är en låg nivå att förgöra alliansen och att bli stödparti till Socialdemokraterna, säger han.

– De flesta skor som lämnas in till oss är skor som inte används längre och kanske är delvis trasiga, så det är väl jättebra att de kan återvinna själva materialet. Om Annie Lööf äter upp dem eller återvinner dem får hon bestämma själv – men vi hoppas på att hon kommer att äta någon sko i alla fall.

klar

Artikellänk är kopierad

Alexandra Andersson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro